Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner: "Verstappen werd bij Red Bull naast de baan overschaduwd door Ricciardo"

Red Bull-teambaas Christian Horner liet vorige week weten dat Max Verstappen in zijn ogen de beste Formule 1-coureur van het moment is. Een deel van zijn ontwikkeling werd volgens de voorman ingegeven door het vertrek van Daniel Ricciardo.

Vestappen Ricciardo 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Max Verstappen is wezenlijk veranderd sinds het vertrek van Daniel Ricciardo aan het eind van het vorige seizoen", zo wordt Red Bull-teambaas Christian Horner in de aanloop naar de Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone onder andere geciteerd door Formula1.com.

"Daniel was een enorme persoonlijkheid met een grote dosis humor. Daardoor werd Max Verstappen naast de baan een beetje overschaduwd door zijn teamgenoot. Hij was een beetje het 'gekke kleine broertje'", zo typeert Horner de onderlinge verhoudingen weg van het circuit.

Na het vertrek van Ricciardo is Verstappen wat Horner betreft doorgegroeid tot de meer 'senior driver' die hij nu is: "Hij oogt nu wat meer volwassen en straalt uit dat hij weet welke belangrijke rol hij binnen Red Bull heeft. Het vertrek van Ricciardo heeft er zo aan bijgedragen dat Max een completere coureur is geworden."

Horner laat bovendien weten dat Max Verstappen ondanks het feit dat hij volwassener is geworden nog altijd dezelfde passie uitstraalt: "En óf hij gepassioneerd is. Zoals hij vorig jaar uithaalde naar Ocon, dat kwam daar uit voort. Dat maakt ook dat het publiek hem omarmt. Hij is niet bang om te zeggen waar het op staat. De Formule 1 heeft meer coureurs als Verstappen nodig."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China