Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Red Bull gaat met Honda voor F1-titel in 2019"

Red Bull moet in 2019 samen met Honda voor niets minder dan de wereldtitel in de Formule 1 gaan. Dat is de mening van Red Bull-adviseur Helmut Marko.

In 2019 zal Honda voor het eerst twee teams van motoren voorzien. Red Bull ruilt Renault in voor de pk's van Japanse makelij, nadat Toro Rosso voor dit jaar die stap al zette. In een interview met de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung steekt Red Bull-kopstuk Helmut Marko de ambities van het team niet onder stoelen en banken: "We moeten als Red Bull in 2019 voor de titel gaan. Of het haalbaar is, weet ik niet, maar we willen direct competitief zijn en meestrijden om overwinningen."

Als Marko er fijntjes op wordt gewezen dat de gouden tijden van Honda in de sport al ver achter ons liggen, geeft Marko aan dat de progressie duidelijk zichtbaar is: "Honda heeft geleerd van de mislukkingen van de laatste jaren. Daar komt bij dat Honda over alle middelen beschikt om het Formule 1-project wel degelijk te laten slagen. Bovendien hebben we bij Toro Rosso gezien dat ze alle beloften na hebben kunnen komen. De progressie is onmiskenbaar aanwezig." Naast een solide basis die Honda samen met Toro Rosso heeft gelegd, hoopt Red Bull te profiteren van de korte lijntjes met Honda: "Honda heeft op een kwartiertje rijden van onze fabriek in Milton Keynes een hoofdkantoor staan. Nu kan er direct van alles worden uitgewisseld, terwijl we in het verleden altijd moesten wachten op wat Renault aan het doen was."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"