© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Max Verstappen kan mega contract tekenen bij Mercedes en Ferrari'

02 okt. 2017 15:04 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen hoeft zich geen enkele zorgen te maken over zijn toekomst in de Formule 1. De Nederlander kan bij alle drie de topteams terecht. Ferrari en Mercedes zouden zelfs vechten om zijn handtekening.

Ferrari en Mercedes vechten om handtekening Max Verstappen

Max Verstappen geldt als het grootste Formule 1 talent sinds Sebastian Vettel. Het is daarom ook volkomen logisch dat alle topteams vechten om de handtekening van de Nederlander. Na zijn winst in Maleisië neemt de belangstelling alleen maar verder toe.

Volgens het Britse Evening Standard werken Mercedes en Ferrari hard aan het opstellen van een miljoenenvoorstel voor de Nederlander. Max Verstappen zou liefst 20 miljoen Pond per seizoen kunnen verdienen bij deze teams. Momenteel verdient Max bij Red Bull ongeveer 6 miljoen euro.

Het contract van de Nederlander loopt nog tot eind 2019 door bij Red Bull, maar via clausules is het mogelijk om eind 2018 over te stappen. Desgevraagd liet Verstappen dit weekend weten dat hij op dit moment niet bezig is met zijn toekomst na 2018. 

Mercedes grootste kanshebber?

Het Formule 1 team van Mercedes geldt als de grootste kanshebber voor de handtekening van Max Verstappen. De Duitse renstal is sinds 2014 het beste F1-team en beschikt over verreweg de beste motor. Daarnaast is het team een oase van rust, in tegenstelling tot concurrent Scuderia Ferrari.

Teambaas en aandeelhouder Toto Wolff toonde zich al vaak een groot bewonderaar van de pas 20-jarige Red Bull-coureur. Wolff is daarnaast goed bevriend met vader Jos Verstappen. Bij Mercedes loopt het contract van Bottas eind 2018 af. Lewis Hamilton tekent waarschijnlijk een nieuw contract met het team.

Ferrari ziet in Verstappen de nieuwe Schumacher

Scuderia Ferrari kiest normaal alleen voor oudere coureurs, maar wil haar koers wijzigen. Kimi Raikkonen rijdt in 2018 nog voor het team, maar daarna wil het vernieuwen. Sebastian Vettel heeft een nieuw contract getekend tot en met 2020. De relatie tussen de Duitser en Verstappen is op de baan niet altijd even goed geweest, maar zou geen belemmering vormen.

Ferrari ziet in Max Verstappen de nieuwe Michael Schumacher voor het team. De Duitser reed van 1996 tot en met 2006 voor de Scuderia en veroverde in die periode vijf wereldtitels.

En Red Bull dan?

Max Verstappen staat nog tot en met 2019 onder contract en rijdt zeker volgend seizoen voor het team. Wat er daarna gebeurt is afhankelijk van de prestaties van het team en de nieuwe motorleverancier voor 2019. De zege in Maleisië was een opsteker voor zowel Verstappen als Red Bull, maar volgend jaar moet er wekelijks gestreden worden om de ereplaatsen, zeges en de titel.

Belangrijk is ook welke motor er in 2019 in de Red Bull ligt. Zusterteam Toro Rosso rijdt in 2018 met Honda-motor en hierdoor krijgt Red Bull een kijkje in de keuken bij de Japanse motorfabrikant. Het team is er alles aan gelegen om in 2019 met een concurrerende motor te racen en Verstappen te behouden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen