Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2021

Mercedes deelt tik uit aan Verstappen en Red Bull in tweede vrije training GP Abu Dhabi

Mercedes was ruim sneller dan Max Verstappen tijdens de tweede vrije training in Abu Dhabi. In de longruns zag het er wel ook prima uit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De tweede vrije training in Abu Dhabi begon terwijl de zon langzaam onder zakte op het Yas Marina Circuit. De omstandigheden tijdens de oefensessie waren vanwege het tijdstip erg representatief voor de race, waardoor het de belangrijkste training van allemaal is.

Men begon op de medium banden aan enkele snelle ronden. Opnieuw waren het Hamilton en Verstappen die de toon aanvoerden, maar na twintig minuten was het de Brit die ruim sneller was op het gele rubber. Zijn 1.24,1 was op dat moment ruimschoots het snelste rondje van de training en het weekend, terwijl Verstappen 0,9 seconde toe moest geven.

Tweede vrije training - Abu Dhabi

Pos. Coureur Team Tijd
Resultaten worden geladen...

Red Bull op achterstsand in korte runs

Na ruim twintig minuten kwamen de zachte banden tevoorschijn in Abu Dhabi. Daarop was Bottas na een poging de snelste, met Hamilton in zijn kielzog. Verstappen moest tweeënhalf tiende van een seconde toegeven op beide Mercedes-coureurs.

Terwijl Esteban Ocon zich knap tussen de toppers wist te mengen, versnelde Hamilton naar een 1.23,6: de eerste 1.23 van het raceweekend, waardoor het gat naar Verstappen 0,6 seconden was. Verstappen wist ondanks een tweede poging zijn tijd op de zachte banden niet aan te scherpen.

Perez wist uiteindelijk nipt achter Verstappen te eindigen, maar dus ook op ruime afstand van de Mercedes-mannen en Ocon. Werk aan de winkel voor de Oostenrijkse renstal.

Red Bull kan hoop putten uit longruns

Het laatste kwartier gingen de coureurs voor een langere run de baan op. Verstappen deed dat op de zachte band, terwijl zowel Hamilton als Bottas en Perez kozen voor het medium rubber. De Mexicaan wist ongeveer dezelfde tijden te klokken dan zijn Mercedes-concurrenten op hetzelfde rubber. Rondetijden van ongeveer 1.29 blank.

Verstappen was dus de enige topper op de rode band, en was daarom logischerwijs de snelste man op de baan tijdens de lange runs. Vergeleken met andere coureurs op de rode band, zoals Ocon, Leclerc en Tsunoda, was Verstappen soms wel twee seconden per ronde sneller. Wat dat betreft is het middenveld dus geen bedreiging voor Red Bull, of Mercedes.

De laatste vier minuten ging Verstappen met een volle tank nog even proeven van het medium rubber. Hij was tijdens zijn ene ronde razendsnel, een kleine seconde sneller dan de Mercedes-mannen, maar de vraag is natuurlijk hoe representatief dat ene rondje was.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

25 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche