Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2021

Mercedes troeft Verstappen verrassend af in tweede training GP Oostenrijk

Mercedes heeft de tweede vrije training met beide auto's bovenaan de tijdenlijst als snelste afgesloten. Max Verstappen moest op de vrijdagmiddag genoegen nemen met de derde plaats.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen opent de middagsessie op de prototype banden van Pirelli net als het merendeel van de Formule 1-coureurs. Daarmee gaat hij wel direct het rapst van iedereen. Als men massaal naar de medium banden wisselt, melden de Mercedessen zich kortstondig bovenaan, net als de opnieuw sterke Kimi Raikkonen (zesde in VT1), maar Verstappen duikt er dan direct ruim drie tienden van een seconde onder.

Dat was echter niet na een ronde waarin hij zich gehinderd voelde door een McLaren, waarover hij zijn onvrede direct kenbaar maakte: "Ik ga **** niet vertellen wat hier net gebeurde." Als het team vraagt wat er dan gebeurde, roept hij: "Dat ga ik dus **** niet zeggen! Mensen zijn blind!"

Na de runs op medium banden volgen logischerwijs de runs op zachte banden en daarop is het Valtteri Bottas die in eerste instantie naar de snelste tijd gaat, nadat hij op die medium banden behoorlijk was weggezakt op de tijdenlijst. Hamilton verbetert die tijd, maar Verstappen komt vervolgens op beide Mercedessen wat tekort.

Uitslag Tweede vrije training - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Dat dat misschien geen toevalstreffer is, wijzen de long runs niet veel later uit. De Mercedessen doen op de medium banden echt niet onder voor Verstappen, waarbij met name Bottas wat dieper in die longrun zeer sterke tijden, zo niet snellere tijden dan verstappen, noteert.

Opvallende zijn de beide Aston Martins op de plaatsen vier en vijf. Ze zijn best of the rest, vóór de beide AlphaTauri's, terwijl Daniel Ricciardo zich andermaal achter de oren lijkt te moeten krabben. Noemenswaardige incidenten, los van hier en daar een kort uitstapje door het grind en een flinke schuiver van Lando Norris in bocht één, deden zich in de tweede oefensessie niet voor.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize Belgian GP 2021

Wie wint de GP van Oostenrijk 2021?

Speel mee en win twee tickets voor de Grand Prix van België.

Speel mee

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"