Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2021

Ontketende Verstappen zegeviert en zet Hamilton op grote achterstand in GP Oostenrijk

Max Verstappen heeft ook de tweede Grand Prix op de Red Bull Ring gewonnen. Onbedreigd reed de Red Bull-coureur naar de zege, zijn derde GP-zege op rij. Rivaal Lewis Hamilton kwam niet verder dan de vierde positie.

Verstappen Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Met Max Verstappen op poleposition voor Lando Norris en Sergio Perez ging de Oostenrijkse Grand Prix van start. Verstappen had een prima start, maar de safety car kwam op de baan doordat Esteban Ocon met een afgebroken rechter voorwiel verloor in het gedrang.

Bij de herstart werd er flink geknokt tussen Norris en Perez, waarbij de Mexicaan door het grind moest in de vierde bocht. Een ongeduldige actie om in een bocht waarin die nagenoeg onmogelijk was, maar de wedstrijdleiding bestraft Norris met een tijdstraf van 5 seconden. Daarmee was Verstappen in een klap zijn rugdekking kwijt. Het strategische voordeel van Red Bull, en de nodige WK-punten, gingen met de actie van Perez in een klap verloren - de Mexicaan moest zich vanaf de tiende positie weer naar voren proberen te knikken.

Doordat Hamilton klem zat achter Norris liep Verstappen eenvoudig weg met een halve seconde per ronde. In ronde 19 was er eindelijk de aanval van Hamilton. De Mercedes-coureur keek tegen een achterstand van bijna 10 seconden aan. Norris kreeg ondertussen het nieuws dat hij een tijdstraf van vijf seconden kreeg voor het incident in de eerste ronde met Perez.

De Mexicaan was ondertussen ingehaald door Leclerc en had geen antwoord. Ook met vrije baan had Hamilton geen enkel antwoord op de ontketende Verstappen die de race domineerde. Perez zat na 30 ronden nog altijd klem achter Leclerc. Hamilton dook in ronde 31 de pits en wisselde naar de harde band. Verstappen reageerde direct en wisselde ook naar een nieuwe set van de harde band.

Uitslag Race - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Veel viel er niet te genieten voor het publiek op de tribunes. Vooraan was er geen gevecht voor de podiumplaatsen met Verstappen die steeds verder wegliep van Hamilton en ook Bottas had geen antwoord. Voor Red Bull was het van groot belang dat Perez nog wat posities goed zou maken, om zo de broodnodige punten voor het WK bij de constructeurs te pakken.

Dat plan mislukte doordat Perez in de vierde bocht Leclerc de grindbak instuurde en een tijdstraf van vijf seconden kreeg. Zijn incident was redelijk vergelijkbaar met de actie van Norris in de eerste ronde.

Met een voorsprong van 20 seconden op Hamilton leek er een klein 'gevecht' te ontstaan voor de tweede positie. Volgens Mercedes had Hamilton wat schade opgelopen aan de achterkant van zijn auto, waardoor Bottas eenvoudig het gaatje naar hem dichtte. De Fin werd echter verteld dat hij Hamilton niet in mocht halen.

Ondertussen sloot Norris aan bij het Mercedes-duo, wat de situatie veranderde. Mercedes gaf Hamilton de call om Bottas voorbij te laten. Norris viel ook direct aan en pakte de derde plek van Hamilton die de pits indook om te wisselen naar een nieuwe set van de harde band.

Verstappen had zo'n ruime voorsprong dat Red Bull geen enkel risico nam en hem met nog 10 ronden te gaan nogmaals binnen haalde voor een pitstop. De Nederlander wisselde naar een nieuwe set van de harde band, maar zijn voorsprong was geslonken tot 'slechts' zeven seconden op Bottas.

Verstappen reed onbedreigd naar zijn vijfde zege van het seizoen, voor Bottas, Norris en Hamilton. De Red Bull-coureur deed uitstekende zaken in de titelstrijd, door ook de snelste raceronde op zijn naam te zetten.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"