Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen in illuster rijtje coureurs na eerste Grand Slam in Formule 1

Nee, we hebben het niet over een van de vier grote tennistoernooien, maar Max Verstappen heeft wel een Grand Slam-overwinning op zijn naam geschreven. Daarmee komt hij in een illuster rijtje met Formule 1-coureurs terecht.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Grand Slams zijn in de Formule 1 zeldzaam, maar toch wist Max Verstappen afgelopen raceweekend voor het eerst in zijn carrière een Grand Slam-zege te boeken in de Formule 1. Dat houdt in dat hij de race startte en won vanaf poleposition en in het proces elke ronde aan de leiding ging én ook nog eens de snelste raceronde klokte.

Max Verstappen is de 25e coureur die het in de geschiedenis van de sport lukte. Recordhouder is Jim Clark, die het in de jaren zestig maar liefst achter keer lukte. Lewis Hamilton staat op de tweede plek, met zes Grand Slams. Zijn laatste Grand Slam was tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2019.

Behalve Hamilton zijn Alonso en Vettel de twee andere nog steeds actieve coureurs in het onderstaande Grand Slam-lijstje.

Overigens was het ook de vijftigste podiumfinish van Verstappen, waarmee hij in de all-time lijst al op de zeventiende plaats staat. Onder andere Valtteri Bottas (61), Fernando Alonso (97), Sebastian Vettel (122) en Lewis Hamilton (171) staan nog boven hem. Verstappen finishte tot op heden in ongeveer 39% van zijn races op het podium.