Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2021

Verstappen verplettert concurrentie in derde training GP Oostenrijk

Max Verstappen was met afstand de snelste coureur tijdens de derde training op de Red Bull Ring. Met speels gemak bleef hij beide Mercedessen voor.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De derde en laatste training op de Red Bull Ring kende een rustig begin voor de toppers. De mannen uit de subtop voerden lange tijd de banden aan, terwijl Max Verstappen zijn fans lang liet wachten. Pas rond de helft van de sessie zagen we de Red Bull-coureur voor het eerst op de baan.

Het was Lando Norris die als eerste een 1.05 klokte op op de zachte band, terwijl onder meer Valtteri Bottas en Lewis Hamilton hun ronden reden op de testband van Pirelli. Verrassend was de snelle tijd van Kimi Raikkonen die zich in de top 3 nestelde op de medium band. De Fin, niet bijster goed onderweg in recente GP-weekenden, lijkt zich dit weekend beter thuis te voelen in de Alfa Romeo.

Verstappen ging onder luid gejuich van de oranjefans de baan op en reed op de zachte band een 1.04,9. Op dat moment verreweg de snelste tijd. De concurrentie, in de vorm van Mercedes, zou echter nog wel antwoorden.

Uitslag Derde vrije training - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De beide Mercedessen volgden Verstappens voorbeeld, maar bijzonder snel waren ze niet. Hamilton gaf een halve seconde toe en Bottas zelfs zes tienden bij hun eerste poging. Het was Charles Leclerc die zich tussen de Mercedessen nestelde, maar wel op een halve seconde van Verstappen. Een tweede snelle ronde van Hamilton bracht hem tot op een dikke drie tienden achter Verstappen, die op zijn dooie gemak in de Red Bull pitbox stond.

Hamilton en Verstappen doken op een nieuwe set van de zachte band de baan op. De Brit verbeterde zijn tijd en naderde Verstappens tijd, maar de Red Bull-coureur sloeg genadeloos hard toe. In sector 2 en 3 verpulverde hij de tijden van de concurrentie en verbeterde zijn eigen snelste tijd met een halve seconde. Het team van Red Bull had de Nederlander met een andere voorvleugel de baan opgestuurd tijdens zijn tweede run.

De beide Mercedessen, met Bottas voorop, gaven meer dan een halve seconde toe. Pierre Gasly (4e) wist in het spoor van de zilveren bolides te blijven, gevolgd door de verrassende Antonio Giovinazzi.

Ook interessant:

Kan iemand Max Verstappen nog van de wereldtitel af houden en toont Mercedes zich een slecht verliezer? Dit en nog veel meer bespreken Ruud Dimmers en Tom Coronel samen met host Mental Theo in de nieuwste RN365-podcast.

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez