Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2021

Verstappen scoort loepzuivere hattrick met pole voor GP Oostenrijk

Max Verstappen start voor de derde opeenvolgende Grand Prix van poleposition. Voor de ogen van tienduizenden oranjefans veroverde hij de pole voor de Oostenrijkse Grand Prix.

Verstappen Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Onder luid gejuich van tienduizenden Nederlandse fans opende Max Verstappen snel in de kwalificatie op de Red Bull Ring. Met een 1.04,2 legde hij de lat direct hoog voor de concurrentie. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas gaven in hun Mercedessen zo'n drie tienden toe.

Sergio Perez wist in de tweede Red Bull niet direct te imponeren met een zesde tijd op bijna zes tienden van zijn teamgenoot. De Mexicaan zou echter zonder problemen doorgaan naar Q2, maar het gat was enorm. Lando Norris en Fernando Alonso lieten zich vooraan zien, waarbij de McLaren-coureur Verstappen tijd tot minder dan een tiende naderde.

Het was dringen voor de laatste posities in de top 15, die recht gaven op een plekje in Q2. Esteban Ocon stelde zwaar teleur door zich als 17e te kwalificeren. Afvallers in Q1: Raikkonen, Ocon, Latifi, Schumacher en Mazepin.

Alle topteams kozen ervoor om zich te kwalificeren op de medium band. Het was Perez die het bal opende in Q2 met een 1.04,5, maar zijn tijd werd aan flarden gereden door Verstappen die er drie tienden onderdoor dook. De Red Bull-coureur voerde eenvoudig het veld aan, gevolgd door Norris, Perez, Vettel en Hamilton.

Uitslag Kwalificatie - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Bottas en de beide Ferrari's moesten nog flink aan de bak om te proberen Q3 te halen. Ook in hun tweede poging kozen ze voor de gele medium band. Bottas reed zich veilig, maar de beide Ferrari's vonden hun Waterloo in Q2. Verstappen scherpte de snelste tijd aan naar 1.03,9 en was daarmee wederom drie tienden sneller dan Hamilton en Bottas.

Afvallers in Q2: Sainz, Leclerc, Ricciardo, Alonso en Giovinazzi.

Met de tien snelste coureurs op de zachte band ging Q3 van start. Zou Verstappen eenvoudig naar zijn derde opeenvolgende pole rijden? De Red Bull-coureur liet er geen twijfel over bestaan en sloeg direct hard toe. Verstappen bleef Norris, Hamilton en Bottas eenvoudig voor.

In de slotseconden waagden alle coureurs nog een poging om de poletijd van de Nederlander aan te passen, maar niemand wist daar in te slagen. Norris kwam nog erg dicht bij en start vanaf een mooie tweede positie, voor Perez, Hamilton en Bottas.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize Belgian GP 2021

Wie wint de GP van Oostenrijk 2021?

Speel mee en win twee tickets voor de Grand Prix van België.

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training