Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2022

Moeizame tweede training Verstappen, Ferrari aan kop in tweede training GP Nederland

Max Verstappen heeft de achtste tijd geklokt in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Ferrari stootte de Mercedessen van de leidende posities.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het goede nieuws om 16:15 uur is dat Max Verstappen direct de baan op gaat na eerdere problemen in de eerste vrije training. De tweede sessie begint met een kwartier vertraging, nadat de Formule 2-sessie door rode vlaggen was uitgelopen.

Max Verstappen meldt zich als één van de weinigen direct op de zachte banden en daarop is hij dan ook vroeg in de sessie de allersnelste. Carlos Sainz zit er héél dicht achter, zij het op de hardere, medium compound. In diezelfde stint nog verbetert Sainz de snelste tijd, terwijl Verstappen moeite heeft een vrij rondje te vinden om zijn eigen beste tijd te verbeteren. Charles Leclerc volgt het voorbeeld van zijn teamgenoot en meldt zich op de tweede plaats.

Het zijn echter slechts inleidende beschietingen. Dat blijkt wel als Lance Stroll zich op medium banden in de top vijf meldt en Fernando Alonso datzelfde zelfs op harde banden doet. Naarmate we meer verse zachte banden zien, zakt Verstappen terug naar de achtste plaats.

Uitslag Tweede vrije training - Nederland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Mercedes zit er opnieuw goed bij, maar de leidende posities die ze in VT1 bezetten, lijken nu te hoog gegrepen voor Lewis Hamilton en George Russell. Die moeten ze laten aan Ferrari.

Grote problemen zijn er lange tijd voor Pierre Gasly, die na iets minder dan een halfuur voor het eerst de baan op gaat. Toch is ook Verstappen met negen rondjes in het eerste half uur bepaald niet productief. Dat aantal krikt hij met nog 25 minuten te gaan verder op, door op zachte banden naar buiten te gaan voor een long run.

Die long run wordt afgebroken door een rode vlag, veroorzaakt door de in het grind gestrande Yuki Tsunoda. Nadien gaat Verstappen wel weer de baan op, maar dat doet hij op reeds gebruikte softs. Met nog slechts vier minuten te gaan worden er nauwelijks nog tijden verbeterd, waardoor Verstappen als achtste wordt afgevlagd in een Red Bull die nog niet heel erg solide oogt, getuige ook de twaalfde tijd van teamgenoot Sergio Perez.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"