Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez: "Het wordt op deze manier nooit saai in de Formule 1"

Sergio Perez leert na meer dan tien jaar in de Formule 1 nog steeds elke dag. Bij zijn nieuwe werkgever, Red Bull, krijgt hij een enorme dosis aan nieuwe informatie.

Perez Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/MichaelPotts

Sergio Perez heeft na het seizoen van 2021 elf seizoenen in de Formule 1 gereden. Voorafgaand aan de start van zijn twaalfde seizoen, en zijn tweede jaar bij Red Bull, zegt hij nog steeds enorm veel te leren in de dynamische koningsklasse van de autosport. In de TAG Heuer podcast legt hij uit dat er genoeg uitdagingen blijven, ondanks alle ervaring.

"Elke keer is er weer een nieuwe uitdaging en komen we weer iets nieuws tegen", zo trapt de teamgenoot van Max Verstappen af. "Dat is het mooie van de sport, het is nooit hetzelfde. Ik zit al elf jaar in deze sport en ik leer nog steeds nieuwe dingen. Dit komt ook omdat de sport altijd blijft evolueren, dus er ontstaan nieuwe uitdagingen en je moet op een andere manier rijden of communiceren met het team."

Leren in de F1 stopt nooit

Perez kan zich niet voorstellen dat er een moment komt wanneer hij niets meer kan leren binnen het racen. "Ik denk dat dat nooit stopt. Het is niet dat je met ervaring ineens niet meer hoeft te werken, want deze sport blijft je altijd tot het maximale pushen."

"Dit is waarom ik van de F1 houd", vervolgt hij. "Ik geniet zo erg van de Formule 1, er is altijd weer wat nieuws te beleven. Het wordt nooit saai op deze manier. Er gebeurt en verandert enorm veel en daarbij moet je van alles blijven leren."

3 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Live Formule 1 GP van Groot-Brittannië 2022