Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Razendsnel Mercedes verrast Verstappen tijdens derde training GP Mexico

Max Verstappen moest genoegen nemen met de derde tijd in de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Mexico. Hij moest verrassend de beide Mercedessen voor zich dulden.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Aan het begin van de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Mexico maakt Guanyu Zhou een ondankbare hattrick compleet. Na problemen in zowel de eerste als tweede vrije training, begint de Chinees ook VT3 met technisch malheur. Daar staat tegenover dat teamgenoot Valtteri Bottas als eerste een tijd zet op de medium banden.

Waar je zou verwachten dat teams volop naar buiten gaan om verloren tijd uit VT2 goed te maken, wat een bandentest voor Pirelli was, begint de sessie erg rustig. Ook Max Verstappen bijvoorbeeld wacht lang. Als na een kwartier de beide Ferrari's en Mercedessen, evenals Sergio Perez de tijd van Bottas hebben aangepakt, staat Verstappen nog altijd binnen. De genoemde vijf coureurs rijden hun eerste run allemaal op zachte banden.

Pas na 22 minuten staat er een tijd van Verstappen op de klokken, maar dat is dan wel meteen de snelste tijd. Ook hij opteert voor de zachte banden. Dat het nog geen échte kwalificatieruns zijn, wordt duidelijk als Mercedes als eerste voor een tweede set verse softs gaat. Daarop gaat George Russell nog eens zeven tienden sneller dan Verstappen, met Lewis Hamilton in zijn kielzog.

Uitslag Derde vrije training - Mexico

Unibet
Pos. Coureur Team Tijd
Resultaten worden geladen...

Mercedes houdt stand

Verstappen volgt een goede vijf minuten later dat voorbeeld. Hij begint snel aan zijn run met een persoonlijk verbetering in sector één, maar dan breekt hij zijn ronde af. Hij blokkeert zijn wielen wat in bocht vier, iets dat hem eerder parten speelde: "Hetzelfde probleem", zo rapporteert hij aan zijn team. Na een cool down rondje zet hij opnieuw aan, maar hoewel hij zijn tijd verbetert, geeft hij toch bijna een halve seconde toe op Mercedes.

Het grote wachten is dan op Ferrari dat tot de laatste minuten wacht met de kwalificatierun. Maar ook Charles Leclerc en Carlos Sainz komen niet aan de tijden van het Mercedes-duo, wat toch een verrassing genoemd mag worden. Krijgen we dan werkelijk een driestrijd tussen drie teams voor de poleposition later vandaag?

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"