Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ricciardo en Bottas op de bres voor bekritiseerde Verstappen

Max Verstappen kreeg de afgelopen weken kritiek van diverse Formule 1-coureurs op zijn rijstijl. De Red Bull-coureur krijgt echter ook bijval van diverse Formule 1-coureurs.

Verstappen Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen was na de Grand Prix van Mexico het gesprek van de dag. De Red Bull-coureur kon op de nodige kritiek rekenen voor zijn uitspraken na afloop van de kwalificatie en zijn rijgedrag aan het begin van de race. Met name Sebastian Vettel en Lewis Hamilton waren niet te spreken over Verstappen en zeiden onder andere "meer ruimte te laten" bij het zien van de Nederlander.

Tijdens het Formule 1 Live Fan Festival in Los Angeles sprongen Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas op de bres voor Verstappen. Ricciardo, die bij Red Bull bijna drie jaar lang de teamgenoot was van Verstappen, is juist heel erg blij met de manier waarop de Nederlander momenteel bezig is in de sport.

"Ik ben blij met Max en hoe hij rijdt. Hij verdedigt misschien wat steviger dan andere coureurs, maar ik vind het juist leuk om tegen iemand te racen die met hand en tand vecht voor zijn positie dan iemand die wat terughoudender is op het circuit."

Bottas is het volledig eens met Ricciardo en geeft daarbij zijn eigen toelichting. "Ik denk dat het allemaal een beetje wordt overdreven. Verstappen heeft een aantal hele, hele goede wedstrijden en inhaalacties getoond in zijn loopbaan. Hij racet hard, maar op een eerlijke manier. Als er dan zoiets gebeurt zoals afgelopen weekend in Mexico, dan wordt het mijn inziens uit zijn verband getrokken", aldus Bottas.

"Hij is een agressief racende coureur, maar dat is helemaal prima. Het is vanzelfsprekend dat iedere coureur zich anders gedraagt op de baan, daarbij behandelen de coureurs elkaar ook anders en dat is verder allemaal oké. Het zou vreselijk saai worden als we allemaal hetzelfde waren."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin door autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel uitvoerig wordt vooruitgeblikt op het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten.

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"