Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2022

Sainz verspeelt zege in slotkilometers, opnieuw drama voor 'Mr. Dakar'

Carlos Sainz sr. was in de vierde etappe van de Dakar Rally goed onderweg in zijn Audi. Hij leidde de proef tot het 400 kilometer punt, maar werd daarna door meerdere mensen voorbijgestreefd. Drama was er voor Dakarlegende Stephane Peterhansel.

Sainz Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Audi Sport

Na de dagzege in de derde etappe leek Audi-coureur Carlos Sainz op weg naar weer een zege in de vierde etappe. Een drietal coureurs dacht daar in de slotkilometers echter anders over en zette een eindsprint in. Zo ging de dagzege uiteindelijk naar Yazeed Al Rajhi, die Toyota's Nasser Al-Attiyah op veertien seconden hield. De derde plaats was er voor rallylegende Sebastien Loeb.

Sainz legde dus beslag op de vierde plaats en was daarmee de best geklasseerde coureur van het geplaagde Team Audi Sport. De nieuwe, elektrische bolide lijkt nog met kinderzieken te kampen, iets waar ook Stephane Peterhansel vandaag weer achter kwam toen hij met een kapotte schokdemper kampte. Met het wachten op de service truck verloor hij kostbare uren. Drama was er ook voor Benediktas Vanagas, die van geluk mocht spreken dat hij deze klapper ongedeerd na kon vertellen.

Prima dag voor Ten Brinke

De vierde etappe bleek gunstig terrein voor onze landgenoot Bernhard ten Brinke. Hij wist zich gedurende de proef steeds verder naar voren op te werken, om uiteindelijk beslag te leggen op de zevende plaats. De gebroeders Coronel opereren deze dag bij de diverse doorkomsten rond de dertigste positie. Uiteindelijk kwamen ze als 28ste over de meet.

In het algemeen klassement deed Al-Attiyah natuurlijk goede zaken. De Qatarese vedette verstevigde zijn koppositie en verdedigt nu een voorsprong van ruim 38 minuten op Loeb en ruim 47 minuten op Al Rajhi.

Update: Een tijdstraf van twee minuten voor Al Rajhi voor te snel rijden lever Al-Attiyah de dagzege op.

Tussenstand klassement Dakar auto's na etappe 4

Pos. Coureur Team Tijd
1. Al-Attiyah Toyota Gazoo Racing 13:26.02
2. Loeb Bahrein Raid Xtreme + 38.05
3. Al Rajhi Overdrive Toyota + 49.15
4. De Villiers Toyota Gazoo + 49.17
5. Alvarez Overdrive Toyota + 53.58
18. Sainz Audi + 2:20.13
19. Coronel Coronel Dakar Team + 2:25.31
22. Ekstrom Audi + 2:32.44
36. Ten Brinke Overdrive Toyota + 4:23.21

Ook interessant:

Verstappen nu al beter dan Vettel, Norris verhuist voor het geld

In de nieuwste RacingNews365-update kijk je snel het laatste F1-nieuws terug. Met dit keer: Marko verkiest Verstappen boven Vettel en Norris verhuist voor het geld naar Monaco. Dat doet hij misschien niet alleen.

Dakar Rally 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"