Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Stewards vellen oordeel over incident Verstappen en Gasly

Na afloop van de kwalificatie in de Verenigde Staten moesten Pierre Gasly en Max Verstappen bij de stewards verschijnen. Alpine stuurde Gasly onveilig naar buiten, met een boete tot gevolg.

Gasly Austin FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Max Verstappen en Pierre Gasly duurde de zaterdag in Austin nog iets langer. Na de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten moesten de beide heren bij de stewards verschijnen wegens een incident. Alpine stuurde in Q3 Gasly naar buiten op het moment dat Verstappen passeerde, waardoor de laatstgenoemde coureur flink moest remmen.

Het komt Alpine op een boete te staan. De stewards achten het Franse team schuldig aan een unsafe release, al blijft Gasly gespaard. Alpine moet in totaal 5.000 euro aftikken.

Bekijk hieronder het 'incident' tussen Verstappen en Gasly.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Aangepaste startopstelling Formule 1 GP Verenigde Staten 2024