Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Wintertest Formule 1

Uitslag Formule 1 wintertest Bahrein 13 maart

Na een moeizame start staat Mercedes weer bovenaan het scorebord van de testdagen. Tijdens de tweede dag klokte Valtteri Bottas de snelste tijd van het veld, gevolgd door Pierre Gasly en Lance Stroll namens AlphaTauri en Aston Martin.

Bottas testdag Mercedes Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes heeft tijdens de tweede testdag de rug enigszins gerecht na een dramatische openingsdag. Het kampioensteam zette een mooi aantal ronden neer en aan het einde van de dag was Valtteri Bottas met een 1.30,289 op de zachte C5-band het snelst van allemaal.

Hij werd op de hielen gezeten door Pierre Gasly in de AT02, die op dezelfde band slechts een tiende langzamer was. Eveneens op diezelfde C5-band was Lance Stroll twee tienden langzamer en zette hij de derde tijd neer van alle Formule 1-coureurs op zaterdag.

Sergio Perez klokte in zijn Red Bull de achtste tijd, op iets minder dan anderhalve seconde achterstand van Bottas. Hij reed echter op de harde C2-band, terwijl de top zeven op de zachte banden reden. Het gat is dus enigszins vertekend, al zijn de gaten sowieso niet heel belangrijk tijdens de testdagen.

Lewis Hamilton kwam aan het einde van de dag niet verder dan de vijftiende en voorlaatste plaats, al reed hij in de ochtendsessie toen de baan minder snel was dan in de middag. Sebastian Vettel was namens Aston Martin ruimschoots de langzaamste coureur van de dag, aangezien zijn ochtendsessie werd opgeschud door versnellingsbakproblemen.

Qua hoeveelheid ronden gaven Mercedes (117) en Red Bull (114) elkaar weinig prijs. Met die aantallen staan ze ver onderaan het dagklassement qua hoeveelheid ronden. Haas reed de meeste: 162, Aston Martin de minste: 80.

Bekijk de volledige uitslag van de tweede dag van de wintertest in Bahrein hieronder.

Uitslag Dag 2 - Wintertest

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi