Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Vastberaden Honda zet in op geweldige seizoensstart na succesvolle testdagen

Na drie testdagen stond er bij Honda in totaal 4281 kilometer op de teller. Een afstand waar men zeer tevreden over is bij de Japanse motorleverancier. Helemaal vlekkeloos verliepen de testdagen niet, maar volgens de Japanners hoeven Red Bull en AlphaTauri zich nergens zorgen over te maken.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de Formule 1-paddock kan iedereen even rustig ademhalen. De testdagen zijn tot een einde gekomen en de drie dagen zijn voorbij gevlogen. Voor het personeel van Honda was dat ook het geval, en nog belangrijker: de testdagen zijn zonder grote problemen voorbij gevlogen.

AlphaTauri en Red Bull, de twee klanten van de motorleverancier, werkten een subliem weekend af. Aan het einde van de rit was er zelfs een Honda één-twee te zien op het scorebord, maar dat was niet het belangrijkste. De hoeveelheid afgelegde meters is iets waar de Japanners vooral naar kijken. Op dat gebied zit het zeker snor.

Toyoharu Tanabe, de technisch directeur van Honda, blikt met een voorzichtige glimlach terug op het weekend. "In drie dagen tijd heeft AlphaTauri 422 en Red Bull 369 ronden afgewerkt. Een totaalaantal van 791 ronden voor de Honda-motor, wat gelijk staat aan 4281", klinkt hij trots.

4281 kilometer aan data om te bestuderen, iets waar Honda de komende tien dagen tot aan de vrije training tijdens het Grand Prix-weekend van Bahrein mee aan de slag gaat. "Deze bevredigende hoeveelheid aan afgelegde meters betekent dat we heel veel waardevolle data te bestuderen hebben, die ons helpen in de voorbereiding op de eerste race."

Helemaal probleemloos waren Honda en haar teams de afgelopen dagen niet, maar dat hoort er volgens Tanabe bij. "Zoals altijd in deze fase van het jaar waren er wat kleine problemen met de motor en het chassis, maar al met al waren de betrouwbaarheid en de prestaties van beide teams goed. Bovendien hebben we alles kunnen doen wat we wilden", aldus de Japanner.

Nu gaat de focus volledig op de eerste race, over twee weken in Bahrein. "Dat worden twee drukke weken. We gaan kijken wat we allemaal hebben geleerd tijdens de testdagen en zullen de eventuele benodigde veranderingen doorvoeren, om zo in optimale vorm aan de start van het seizoen te staan. We zijn namelijk zeer vastberaden om sterk uit de startblokken te komen."

Gemiddeld aantal ronden per auto per motorleverancier

Motorleverancier (aantal teams) Gemiddeld aantal ronden per coureur
Ferrari (3) 203
Renault (1) 198
Honda (2) 198
Meredes (4) 165

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Coronel Coureur bevestigt carrièremove à la Max- en Jos Verstappen