Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull gewaarschuwd: Formule 1-winterkampioen zelden tot nooit wereldkampioen

Red Bull stond na drie dagen testen in Bahrein bovenaan. Maar moet het het dat wel willen? En wat zegt het werkelijk? De recente historie leert ons dat de winterkampioen zelden ook wereldkampioen werd.

Verstappen bahrein test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Zelden hing er zo'n hype rond het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen als dit jaar. Die hype wordt gevoed door het stabiele optreden van Red Bull tijdens de wintertest in Bahrein enerzijds, en anderzijds door het gegeven dat Mercedes problemen kende en de achterkant van de W12 verre van stabiel leek.

Het is te hopen dat Red Bull met die statistieken met een hardnekkige trend breekt. Het is leuk dat je de snelste tijd noteert tijdens een test en dat is voer voor positieve praatjes na afloop, maar het zegt niet alles, geheel in lijn met wat massaal wordt geroepen tijdens wintertests. Voor wie twijfelt aan die stelling, kijk vooral naar wat de snelste teams waren tijdens de wintertests en wie er uiteindelijk kampioen werd.

Kijkend naar het overzicht hieronder, kunnen we twee conclusies trekken. Het snelste team tijdens de wintertest werd in de voorbije jaren zelden tot nooit wereldkampioen. En Mercedes hoeft de wintertest niet winnend af te sluiten om uiteindelijk de macht te grijpen tijdens het daadwerkelijke Grand Prix-seizoen.

Winterkampioenen vs. wereldkampioenen in F1

Jaar Snelste team in de winter Kampioen
2008 Toyota Ferrari
2009 Williams Brawn GP
2010 McLaren Red Bull
2011 Mercedes Red Bull
2012 Lotus Red Bull
2013 Mercedes Red Bull
2014 Williams Mercedes
2015 Mercedes Mercedes
2016 Ferrari Mercedes
2017 Ferrari Mercedes
2018 Ferrari Mercedes
2019 Ferrari Mercedes
2020 Mercedes Mercedes

Ook interessant:

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training