Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2024

Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2024

Charles Leclerc heeft poleposition gegrepen voor de Grand Prix van Monaco. De Monegask was oppermachtig in Q3 en troefde Oscar Piastri en Carlos Sainz af. Max Verstappen raakte de muur en moest het met de zesde plaats doen.

Leclerc Q Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Doorgaans is de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco ontzettend spannend, zo ook nu. In Q1 noteerde George Russell de snelste tijd, al waren de onderlinge verschillen vrij klein. Fernando Alonso, Logan Sargeant, Sergio Perez, Valtteri Bottas en Guanyu Zhou knoopten het niet aan elkaar en werden meteen uitgeschakeld.

In Q2 wist Lando Norris een grote stap te zetten en de eerste plaats op te eisen. Max Verstappen volgde op P2, terwijl het klaar was voor Esteban Ocon, Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo, Lance Stroll en Kevin Magnussen. Pierre Gasly en Alex Albon gingen wel knap door naar Q3.

Uiteindelijk was het Charles Leclerc die hard toesloeg en poleposition pakte. De Ferrari-coureur wist Oscar Piastri en Carlos Sainz in een zinderende sessie te verslaan. Lando Norris en George Russell completeerden de top vijf, Max Verstappen eindigde op de zesde plaats nadat hij de muur raakte.

Bekijk de volledige uitslag hieronder!

Uitslag Kwalificatie - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training