Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2024

Uitslag race Formule 1 GP Monaco 2024

Charles Leclerc heeft de Grand Prix van Monaco op zijn naam geschreven. De Monegask managede zijn banden optimaal en troefde Oscar Piastri en Carlos Sainz af. Max Verstappen eindigde op de zesde plaats.

Leclerc race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Monaco werd meteen stilgelegd door een megaklapper van Sergio Perez en Kevin Magnussen. De kemphanen raakten elkaar in bocht twee en namen ook Nico Hulkenberg mee in de malaise. Een paar bochten later was het feest voorbij voor Esteban Ocon, die zijn teamgenoot Pierre Gasly raakte en door de lucht vloog.

Na de herstart ging het vooral om banden managen, want inhalen was onmogelijk op het krappe stratencircuit en de toppers wilden geen extra pitstop maken. Polesitter Charles Leclerc deed alles goed en wist voor het eerst zijn thuisrace te winnen. Oscar Piastri en Carlos Sainz mochten ook mee naar het podium, terwijl Lando Norris vierde werd. Max Verstappen kwam wel binnen, maar kon George Russell niet meer passeren. De Nederlander moest het met de zesde plaats doen.

Bekijk hieronder de volledige uitslag!

Uitslag Race - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training