Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2022

Verstappen blijft stuiterend Ferrari de baas in tweede training GP Canada

Max Verstappen heeft zijn visitekaartje afgegeven door ook in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada de snelste tijd te noteren. Hij hield de beide Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz van zich af.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Als de tweede vrije training van start gaat, zien we net als in VT1 aan het begin van de sessie veel medium banden. Daarop verovert Max Verstappen al snel de positie waarmee hij die eerste vrije training afsloot: P1.

Charles Leclerc, in die eerste oefensessies op zes tienden achterstand, opent nu met een tijd die vijf tienden langzamer is. Fernando Alonso, derde in VT1, meldt zich op P2 opnieuw sterk van voren, zij het op de zachte banden.

Ferrari wurmt zich tussen de Nederlander en de Spanjaard, met dat verschil dat Charles Leclerc zijn snelle ronde op zachte banden rijdt. Ferrari echter valt vooral op door heftig gestuiter op de snelle rechte stukken.

Als ook Verstappen het zachtste rubber aanspreekt, slaat hij een gat van jewelste: zeven tienden. Leclerc pareert die tijd echter direct met een ronde waar hij 0,081 seconde langer over deed.

Uitslag Tweede vrije training - Canada

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen pareert tijden Leclerc op een compound harder

Met die genoemde verschillen duiken de heren coureurs de racesimulaties in. Op zes ronden oudere medium banden is Verstappen steeds nipt sneller dan Charles Leclerc op de zachte banden. In die racesimulatie vallen de tijden van Sebastian Vettel in positieve zin op. Die pareert de rondetijden van de toppers tot op een paar tienden.

Zijn vierde tijd is een mooie opsteker voor Aston Martin en ook Alonso zit er met P5 gewoon weer goed bij. Lewis Hamilton valt op bijna 1,3 seconden buiten de top tien, terwijl George Russell zijn Mercedes W13 naar P7 stuurt. De meest ervaren van de twee Britten laat aan het team weten dat de auto 'onbestuurbaar' is.

Grote problemen zijn er, niet voor het eerst in 2022 tijdens de vrije trainingen, voor Valtteri Bottas. Hij mist het grootste deel van de sessie, terwijl het team 'onderzoek doet naar technische problemen'. Als we de Fin buiten beschouwing laten is het volledige team van Williams de hekkensluiter.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi