Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2023

Verstappen deelt tik uit, De Vries sterk in eerste training GP Spanje

Max Verstappen heeft de eerste tik uitgedeeld in de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje door zeven tienden los te staan van alles en iedereen. Teamgenoot Sergio Perez kwam nog het dichtst bij hem in de buurt.

Als de eerste vrije training van start gaat, zien we veel coureurs op de T-band naar buiten gaan. De 'T' staat voor 'test' en het is de nieuwe band die Pirelli in de GP van Groot-Brittannië introduceert. Die band moet beter bestand zijn tegen de toegenomen belasting van het rubber door hogere snelheden.

Bovenaan prijken na het eerste kwartier echter twee Red Bulls. Max Verstappen troeft Sergio Perez af als je ze beiden rijden op medium banden. Daar verandert eigenlijk niks aan als iedereen naar zachte banden wisselt. De nummer drie is met nog een kwartier te gaan opvallend: Nyck de Vries.

Uitslag Eerste vrije training - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ferrari en Mercedes wachten lang voordat ze de wat snellere ronden rijden. Verwonderlijk is dat niet, aangezien beide topteams de nodige updates hebben te evalueren. Ferrari sluit op zachte banden aan achter de Red Bull en De Vries, terwijl Mercedes tot de laatste tien minuten wacht voor een eerste 'zachte' run. George Russell komt daarop niet verder dan P8.

Lewis Hamilton doet het op een tiende achterstand van zijn teamgenoot al niet veel beter en dus vinden we Mercedes 'slechts' terug in het middenveld.

Ook de Ferrari's zakken nog wat terug door de verrassend sterke Alpines en de Haas van Kevin Magnussen, maar de grootste verrassing is toch de naam van De Vries, die uiteindelijk beslag legt op de vierde plaats. De leidende positie van de Red Bulls blijft onbedreigd.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen