Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Verstappen dicht gat naar Mercedes in derde training GP Oostenrijk

Max Verstappen heeft het gat van de vrijdag naar Mercedes deels weten te dichten. In de derde vrije training gaf de Red Bull-coureur nog maar drie tienden toe op de snelste man van de ochtend, Lewis Hamilton.

De derde vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk komt langzaam op gang. Na een kwartier staat er een zestal tijden op de klok, waarbij de McLaren de eerste tijden bezetten. Max Verstappen heeft zich dan nog niet laten zien, de Red Bull-coureur rijdt zijn eerste getimede ronde na twintig minuten.

Verstappen opent op de medium band met een tijd goed voor de vierde plaats, achter Vettel (soft), Ricciardo (soft) en Bottas (medium). Hamilton knalt op de medium-compound niet veel later onder ieders tijd door en pakt twee honderdsten op zijn achtervolgers.

Uitslag Derde vrije training - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Na een klein halfuur wordt de sessie stilgelegd door een crash van Nicholas Latifi in bocht één. De Canadees stapte ongedeerd uit, maar zagen we natuurlijk niet meer terug. Na de hervatting zijn het de Ferrari's die zich voor het eerst dit weekend bovenaan de tijdenlijst melden, zij het op de zachte banden. Verstappen blijft de medium banden trouw en is op de die compound de op één na snelste, achter Hamilton.

De twee coureurs rukken verder op als ook zij de zachte banden met nog een kwartier te gaan aanspreken en gaan voor een kwalificatierun. Hamilton naar P1, Verstappen naar P3 op een kleine drie tienden. Hij sluit aan achter Bottas. Daarmee is het gat aanzienlijk kleiner dan het de hele vrijdag was, maar daarvan werd ook gezegd dat ze nog niet met het mes tussen de tanden reden.

Als de vlag hangt valt het wederom op dat Racing Point zich met Sergio Perez sterk tussen met name de Ferrari's weet te nestelen. Mercedes en Red Bull lijken kort voor de kwalificatie de twee snelste teams, gevolgd door het gevecht tussen rood en roze. De complete top tien reed de snelste ronden op de zachte banden.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Oostenrijk 2020?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Oostenrijk 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi