Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2021

Verstappen domineert, Mercedes worstelt in eerste training GP Oostenrijk

Max Verstappen heeft op dominante wijze de snelste tijd geklokt in de eerste training voor de Oostenrijkste Grand Prix. In zijn Red Bull bleef hij de beide Ferrari's voor, daar waar de Mercedessen het lastig hadden.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met liefst drie gelegenheidscoureurs aan de start van de eerste training begon het Grand Prix-weekend in Oostenrijk. Voor Guanhy Zhou betekende het zelfs zijn F1-debuut die Fernando Alonso verving bij Alpine. Verder zagen we Callum Ilott in actie in de Alfa Romeo en Roy Nissany in de Williams.

Max Verstappen trok direct in de openingsfase zijn goede vorm op de Red Bull Ring door. Op de Pirelli-testband was hij ruim sneller dan teamgenoot Sergio Perez. Het team van Mercedes was volledig achterin te vinden, maar zij reden met veel brandstof op de testband.

Halverwege de sessie wisselde Lewis Hamilton naar de zachte band, waarmee hij zich in de top 3 reed. Het was echter Verstappen die op de zachte band zijn tijd flink aanscherpte tot een 1.05,1 en een gat trok richting de rest van het veld. De beide Mercedessen kenden geen eenvoudige sessie met Valtteri Bottas (5e) en Hamilton (8e) met nog 20 minuten te gaan.

Uitslag Eerste vrije training - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Lance Stroll kende eveneens geen gelukkige training. Tot tweemaal toe spinde hij van de baan, maar in beide gevallen liep het met een sisser af voor de Canadees - die wel twee volledige sets met banden om zeep hielp met zijn acties.

Achter Verstappen waren het verrassend de Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz die de top drie compleet maakten. Het Ferrari-duo gaf bijna drie tienden toe. Perez (8e) en Hamilton (7e) gaven veel prijs en zelfs een late run op de zachte band bracht Hamilton weinig verbetering met een zevende positie op bijna zes tienden van Verstappen.

De Nederlander was ondertussen bezig aan een sterke long run op de zachte band, met rondetijden veelal tussen de 1.09,5 en 1.10,0. Voor Verstappen was het een perfect begin van het GP-weekend. Debutant Zhou kan tevreden terugkijken op zijn eerste F1-sessie met een veertiende tijd, waarmee hij een halve seconde langzamer was dan Esteban Ocon in de andere Alpine.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize Belgian GP 2021

Wie wint de GP van Oostenrijk 2021?

Speel mee en win twee tickets voor de Grand Prix van België.

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"