Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

Verstappen en Perez razendsnel in derde vrije training GP Miami

Max Verstappen heeft na een lastige vrijdag een goed begin gehad van de o zo belangrijke zaterdag. De Nederlander kende geen problemen en leek heel snel te zijn. Hoe snel zullen we pas zien tijdens de kwalificatie, want het ging bijna mis in de slotfase.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Het was Max Verstappen die zodra de lichten op groen sprongen meteen de baan op ging aan het begin van de derde vrije training. Niet geheel onlogisch, want de Nederlander reed op vrijdag slechts een handvol problemen. De RB18 van Verstappen wilde toen niet echt meewerken, dus hij had nog veel meters om in te halen.

Verstappen koos ervoor om op de medium band een pushronde af te wisselen met een cool down ronde. Niet zonder succes, want hij stond in het eerste kwartier constant bovenaan het scorebord voordat hij terug de pitbox in dook.

Terwijl Verstappen dat deed parkeerde Esteban Ocon echter zijn Alpine in de muur. Einde sessie voor de Fransman, wiens auto ook aanzienlijk beschadigd was. Het is maar de vraag of hij de kwalificatie zal halen. Zelf moest Ocon uit voorzorg naar het medisch centrum, waar hij na verschillende checks weer werd ontslagen.

Verstappen en Red Bull snel

Met nog een half uur op de klok kon de baan weer worden vrijgegeven. Verstappen kwam wederom op medium banden naar buiten en reed enkele ronden met veel brandstof aan boord, iets dat hij op vrijdag niet had kunnen doen. Zijn tijden waren niet goed te vergelijken met de tijden van zijn concurrenten op vrijdag, omdat het tijdens de derde training aanzienlijk warmer was dan tijdens VT2.

Met nog twintig minuten te gaan dook Max weer naar binnen om zich in het laatste kwartier te wagen aan een kwalificatie simulatie. Om hem heen waagden andere coureurs zich daar al eerder aan. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Pierre Gasly, George Russell en Carlos Sainz kwamen op het rode rubber niet in de buurt van de tot dan toe snelste tijd van Verstappen, die hij op de medium band had gereden.

Uitslag Derde vrije training - Miami

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Charles Leclerc leek de enige te zijn die zich kon meten met het Red Bull-geweld, want hij dook als eerste onder de tijd van Verstappen. Een 1.30,9, maar die bleef niet lang staan. Zowel Sergio Perez als zijn Nederlandse teamgenoot doken drie tienden onder de tijd van de Ferrari-coureur. Verstappen was de snelste na de eerste pogingen.

Maar het was nog niet gedaan met de pret. Men ging nog voor een tweede poging, terwijl de baan langzaam maar zeker wat sneller werd. Perez dook opnieuw 0,3 seconde onder de tijd van Verstappen: 1.30,3. Max ging er vervolgens nog even voor zitten, reed een paarse eerste sector, maar moest vervolgens vol in de ankers toen hij de controle over zijn Red Bull verloor bij het ingaan van de lastige chicane. Hij wist maar net zijn RB18 uit de muur te houden...

Als slotakkoord zette Leclerc nog een maal aan. Hij was zeer snel in de eerste sector, maar wist uiteindelijk niet de tijd van Perez te verbeteren. Hij was de tweede snelste, voor Verstappen, maar achter Perez. Carlos Sainz en beide Mercedes-coureurs konden niet mee met het geweld van de drie toppers. De Mercedes-mannen vinden we dit keer niet eens in de top tien terug.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training