Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2023

Verstappen en Red Bull zetten de toon in eerste training GP Groot-Brittannië

Max Verstappen is het weekend van de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië overtuigend begonnen. Hij snelde naar de snelste tijd in de eerste vrije training met teamgenoot Sergio Perez in zijn slipstream. De grootste verrassing vinden we terug op P3.

De eerste vrije training komt langzaam op gang, in die zin dat de rondetijden nog niet meteen heel snel zijn. Natuurlijk, de baan is groen, maar de coureurs moeten ook weer opnieuw kennis maken met de nieuwe banden die Pirelli heeft meegenomen.

En hoewel hij klaagt over een compleet gebrek aan grip, klokt Max Verstappen wel meteen de snelste tijd. Op harde banden is hij een seconde sneller dan Carlos Sainz op medium banden. Dat gebrek aan grip wordt treffend geïllustreerd door Nyck de Vries die even in de grindbak komt te staan. Hij kan echter zijn weg vervolgen.

Ferrari is met beide coureurs het eerste team dat Verstappen enkele posities terug weet te dringen. Hier hebben zijn echter wel de zachte banden voor nodig, waarop ze dan eigenlijk 'maar' een halve seconde sneller zijn. Het is het startsignaal voor een groot deel van het veld om ook te wisselen naar de rode band. Daarop meldt De Vries zich kortstondig op P4.

Uitslag Eerste vrije training - Groot-Brittannië

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De Red Bulls wisselen laat naar de zachte banden. Sergio Perez doet dat eerst en meldt zich daarop op P3. Zijn Nederlandse teamgenoot gaat enkele minuten later een klap harder, ondanks een schoonheidsfoutje in Maggots and Beckets. Hij pakt bijna een halve seconde op alles en iedereen.

Dat is indrukwekkend, maar even indrukwekkend is de tweede tijd van Alexander Albon op twee tienden van de toptijd van de Red Bull-coureur. Het is echter Perez die Albon een plekje terugverwijst op het moment dat hij Red Bull een één-twee bezorgt.

En Nyck de Vries? Die weet in het restant van de training zijn teamgenoot Yuki Tsunoda ruim voor de blijven. Ook met zijn klassering (11de) hoeft hij niet ontevreden te zijn.

Mercedes zit er uitslagtechnisch niet heel lekker bij, maar daar moeten bij vermelden dat Lewis Hamilton en George Russell de zachte banden vooralsnog links hebben laten liggen.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Groot-Brittannië 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen kondigt nieuwe gridstraf aan