Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2021

Verstappen geeft visitekaartje af met snelste tijd in eerste training GP Bahrein

De eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein is een prooi geworden voor Max Verstappen. Mercedes was echter niet ver weg.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het is verfrissend om te zien dat veel coureurs direct tijdens de eerste echte run voor de zachte banden kiezen, mogelijk omdat we die tijdens de race sowieso niet meer gaan zien. Sergio Perez klokt daarop de snelste tijd, maar wordt direct gepasseerd door Lewis Hamilton op dezelfde zachte band, enkele minuten later doet Valtteri Bottas dat dunnetjes over.

Echter, als max Verstappen aanzet voor zijn eerste getimede ronde duikt hij direct een tiende onder de tijd van de Fin. En daarna breekt een tijd van stuivertje wisselen aan. Naarmate de baan schoner wordt en meer grip biedt, dalen de rondetijden. Na een halfuur prijkt dan toch de naam van Hamilton bovenaan, hij wordt dan op twee tienden gevolgd door Verstappen.

Hamilton wordt van P1 verstoten door landgenoot Lando Norris, uitkomend voor McLaren, het team waarover her en der gefluisterd wordt dat ze zich misschien in de strijd om de hoofdprijzen kunnen mengen. Ricciardo meldt zich op de zachte banden ook van voren, maar geeft toch dik een halve seconde toe op de tijd van zijn jonge teamgenoot.

Uitslag Eerste vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het is overigens een sessie die rustig verloopt. Af en toe een wieltje naast de baan is in dat opzicht het meest schokkende wat we voorbij zien komen. Schokkend zijn ook niet de tijden waarmee de Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz zich opwerken naar de plaatsen twee en vier. Het toont enkel aan dat er nog meer in de baan zit.

De laatste tien minuten is het dan prijsschieten. Iedereen zet nog een keer aan op de zachte banden. Valtteri Bottas zet de tijd waarop iedereen zich stuk kan bijten, en op Verstappen na doet iedereen dat dan ook. De Red Bull-coureur pakt drie tienden en is daarmee bijna zeven tienden sneller dan teamgenoot Perez.

Norris en Leclerc staan er bij het vallen van de vlag als gewezen middenvelders goed tussen. De hekkensluiters heten niet geheel onverwacht Williams een Haas F1, waarbij Mick Schumacher bij zijn debuut teamgenoot Nikita Mazepin voorblijft.

Ook interessant:

Dit weekend komend Formule 1-coureurs in actie tijdens de eerste Grand Prix van 2021. Wordt het een zege voor Max Verstappen of Lewis Hamilton? Wij praten je bij over het circuit waarop geracet wordt.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024