Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022

Verstappen laat achterste van de tong niet zien in tweede training GP Imola

George Russell heeft in een weinig enerverende tweede vrije training de snelste tijd op de klokken gebracht. Max Verstappen kwam niet verder dan P7.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De buien van de vrijdag zijn in Imola verdreven door de zon. Onder toeziend oog van de Tifosi gaan de Red Bulls op de zachte banden al redelijk vroeg de baan op. Sergio Perez en Max Verstappen rijden vroeg in de sessie de snelste tijden. Ferrari laat zich dan nog niet van voren zien, in het geval van Charles Leclerc is dat vooral omdat hij op medium banden onderweg is.

Verrassend is dat na een halfuur de beide Mercedessen zich goed van voren melden met een snelste tijd voor George Russell en P3 voor Lewis Hamilton. Verstappen zakt daardoor af naar de vierde plaats in een sessie waarin de coureurs maar heel weinig aan de auto mogen veranderen op weg naar de sprintrace.

De sessie kent twee grote afwezigen. McLaren onderzocht een probleem aan de auto van Daniel Ricciardo, terwijl Alfa Romeo zestig minuten lang aan de auto van Valtteri Bottas bleef werken. Voor McLaren was het sowieso een slechte sessie, want het team kampte ook nog met problemen aan de remmen van Lando Norris.

Uitslag Tweede vrije training - Emilia-Romagna

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen zakt verder terug

Als Verstappen afscheid neemt van de zachte banden en zich op het medium rubber op het asfalt waagt, verbetert hij zijn snelste tijd, maar positiewinst levert het hem niet op. Sterker nog, als meer en meer mensen nog een keer zachte banden aanspreken, zakt Verstappen terug naar P7.

Leclerc meldt zich op die zachte band van voren, maar niet op P1, die blijft gereserveerd voor George Russell. Voor Verstappen volgt er geen nieuwe run op zachte banden op het moment dat de grip op de baan alleen maar toeneemt na de grotendeels natte dag van gisteren. Hij blijft zevende.

De top drie wordt uiteindelijk gevormd door Russell, Perez en Leclerc. Hamilton zit er op P4 goed bij, hetzelfde kan worden gezegd van Fernando Alonso op P5.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"