Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2022

Verstappen legt het af tegen Ferrari in tweede training GP Oostenrijk

De tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk werd een prooi voor Carlos Sainz. Hij was in de diverse longruns de snelste over een enkele ronde, vóór Charles Leclerc en Max Verstappen.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Als de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk van start gaat, zien we twee verschillende benaderingen bij Red Bull en Ferrari. Max Verstappen en Sergio Perez worden op zachte banden naar buiten gestuurd, Charles Leclerc en Carlos Sainz daarentegen op medium banden.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Nederlander direct de snelste tijd op de klokken brengt. We zien echter tijden die ver bij de kwalificatietijden vandaan liggen. Het is duidelijk dat met racesimulaties, wat logisch is, want er volgen enkel nog (sprint)races.

Als Verstappen de zachte banden inruilt voor medium banden, gaat hij daar enkel nog harder op, tot het punt waarop hij drie tienden sneller is dan de snelste Ferrari-coureur op diezelfde medium banden, Carlos Sainz.

Uitslag Tweede vrije training - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Mercedes verricht knap werk

Ferrari bewandelt de omgekeerde weg door de medium banden juist te verwisselen voor zachte banden, wat het lastig maakt een directe vergelijking te maken tussen de teams. Daarop verwijst Charles Leclerc Max Verstappen terug naar P2 en wel met 0,139 seconde. Carlos Sainz echter gaat nog een fractie harder.

Van Lewis Hamilton ontbreekt dan lange tijd elk spoor, dat terwijl Mercedes George Russell al vroeger in de sessie de baan op wist te sturen. Uiteindelijk zien we de meer ervaren van de twee Britten met nog een kwartier te gaan op de baan, een knappe prestatie van Mercedes.

Over knappe prestaties gesproken: Alpine zat er achter Ferrari en Max Verstappen met beide auto's goed bij, nota bene met tijden die werden gereden op de medium banden.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training