Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Qatar 2021

Verstappen met afstand snelste, problemen voor Hamilton in eerste training Qatar

Max Verstappen is het allereerste GP-weekend in Qatar zeer overtuigend begonnen. In zijn Red Bull was hij de gehele sessie met afstand het snelste. Rivaal Lewis Hamilton kon niet tippen aan de tijden van de Nederlander en kampte in de slotfase met een technisch probleem.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De Formule 1 begon aan de allereerste vrije training ooit op het Losail International Circuit in Qatar. Dit betekende dat de eerste sessie voornamelijk in het teken stond van het verkennen van de baan, het vinden van het juiste ritme en het finetunen van de afstelling van de auto.

Titelrivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton bouwden de sessie op en begonnen, net als Valtteri Bottas, op de harde band. Na een kwartier was het de Red Bull-coureur die als eerste een 1.24 noteerde en daarmee twee tienden sneller was dan Lando Norris (op mediums) en Bottas.

In de eerste helft van de training bleven grote klappers, spins of angstige momenten uit voor de coureurs op de voor hun nieuwe baan. Verstappen leek zich prima thuis te voelen, terwijl teamgenoot Sergio Perez (10e) op dat moment liefst 1,3 seconde toe moest geven.

Uitslag Eerste vrije training - Qatar

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het tempo werd in de tweede helft van de training opgevoerd en de coureurs kwamen op de zachte band de baan op. Daarop was het Verstappen die als eerste een 1.23 reed. Met een 1.23,7 was de Nederlander vier tienden sneller dan Bottas en bijna acht tienden dan Hamilton.

Hamilton werd met nog tien minuten te gaan naar binnen geroepen door het team van Mercedes met een 'car issue'. Onbekend is nog wat dit probleem was. De problemen van Hamilton waren niet bijzonder groot, want met nog drie minuten te gaan keerde de Brit weer terug op het asfalt.

Diverse coureurs kenden wat hachelijke momenten, maar het was eigenlijk alleen Mick Schumacher die vol door de grindbak ploegde in zijn Haas.

Verstappen domineerde de eerste sessie en bleef Pierre Gasly, Bottas, Hamilton en Yuki Tsunoda ruim voor.

Ook interessant:

Het is nu echt oorlog tussen Red Bull en Mercedes

De titelstrijd in de Formule 1 speelt zich niet alleen af op het asfalt. Red Bull en Mercedes proberen elkaar ook naast het circuit zo veel mogelijk dwars te zitten. Waar is deze oorlog begonnen en wat kan er nog allemaal gebeuren? Bekijk het in onderstaande video.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024