Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Turkije 2020

Verstappen snelste tijdens verregende derde vrije training Turkije

Max Verstappen heeft tijdens een verregende derde vrije training de snelste tijd neergezet, maar door de spekgladde omstandigheden - die door de regen nog erger werden - werden er door de coureurs maar weinig meters gemaakt.

Verstappen regen Turkije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als je dacht dat de woorden 'glad', 'glibberen' en 'glijden' vrijdag al veel werden gebruikt om de omstandigheden op het Formule 1-circuit in Turkije te beschrijven, wacht dan maar af!

Het nieuwe asfalt zorgde op vrijdag al voor bijzondere beelden, omdat het zorgde voor spekgladde omstandigheden. Op de zaterdagochtend begon de derde vrije training echter nóg gladder.

De regen die in de nacht van vrijdag op zaterdag viel zorgde er namelijk voor dat het asfalt nog gladder was geworden. Toen het net voor het begin van de derde training opnieuw ging regenen, werden de omstandigheden bovendien nog slechter.

Uitslag Derde vrije training - Turkije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Nagenoeg alle coureurs probeerden het aan het begin van de training even, maar velen zochten al snel weer de pitstraat op zonder een goede tijd neer te zetten, omdat het simpelweg een ijsballet was.

Max Verstappen voelde zich wel oke op de baan en zette wat rondetijden neer, waarmee hij de snelste man op de baan was, terwijl zijn collega's links en rechts van hem de controle over hun bolides verloren. Voor Leclerc en Ocon kwam het zelfs tot een touché, waarbij geen van beiden schade opliepen.

Toen de regen na ruim tien minuten zwaarder werd kwamen ook de blauwe full wet-banden tevoorschijn, maar weinig mensen waagden zich aan het regengeweld. Vooral de Ferrari-coureurs lieten zich zien, maar zelfs na tien ronden rijden gaf Vettel aan nog steeds geen enkele grip te hebben.

Met nog ruim 25 minuten op de klok ging het zo hard regenen dat het geen zin had om de baan op te gaan, waardoor het slot van de training letterlijk in het water viel. Enkele coureurs probeerden het in de slotminuten nog heel even, maar ook zij stonden vaker met de neus de verkeerde dan de goede kant op.

Daardoor sloot Max Verstappen de sessie als snelste af, gevolgd door Charles Leclerc en Alexander Albon. Het gat naar de tijden daarachter was groot, heel groot, maar of het representatief zal zijn voor de kwalificatie moet nog blijken.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Formule 1 GP Turkije 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije