Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2021

Verstappen troeft Mercedessen af in eerste training GP Hongarije

Max Verstappen is het GP-weekend in Hongarije uitstekend begonnen. Hij sloot de sessie als snelste af voor de beide Mercedessen.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op een zonovergoten Hungaroring begonnen de F1-coureurs aan een 'normaal' GP-weekend. Geen sprintkwalificaties of andere zaken, maar het vertrouwde schema. Het stoffige circuit zorgde in de openingsfase voor wat uitstapjes van onder meer Fernando Alonso en Carlos Sainz.

Vooraan het veld was het Max Verstappen die meer dan een halve seconde los was van de rest van het veld, dat aangevoerd werd door Valtteri Bottas. De balans van de RB16B was direct in orde, maar de Nederlander liet weten dat de baan nog weinig grip bood op de harde band.

Bottas ging als eerste van de toppers naar buiten op de zachte band, waarop de Fin naar de snelste tijd van Verstappen aan diggelen reed. Liefst 1,4 seconde dook hij op de rode band onder de tijd van Verstappen die rustig in de pitbox stond. Lewis Hamilton, eveneens op rood, benaderde de tijd van zijn teamgenoot tot op vier tienden.

Halverwege de sessie dook ook Verstappen de baan weer op, maar hij bleef op de harde band. Doordat de concurrentie massaal op de zachte band reed, zakte Verstappen ver weg op de tijdenlijst. Op de set banden die 12 ronden oud waren verbeterde Verstappen zijn tijd met ruim vier tienden tot op een seconde achter Bottas.

Uitslag Eerste vrije training - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Yuki Tsunoda ging er in het begin van de sessie al even vanaf en kwam er toen zonder kleerscheuren vanaf. Met nog 20 minuten te gaan verloor hij de controle over zijn AlphaTauri en eindigde hij in de banden. Het zorgde voor de eerste rode vlag van het weekend.

Met nog 14 minuten te gaan werd de sessie hervat, die door de onderbreking een drukke eindfase kende. Ook Verstappen monteerde nu de zachte band. In zijn eerste run dook hij direct onder de tijd van Bottas, maar de verschillen waren klein met de top 3 binnen twee tienden van elkaar. Opsteker voor Red Bull en Honda was ook dat de Japanse krachtbron geen enkel probleem kende tijdens de sessie.

Achter de top 3 was het gat groot. Sainz en Pierre Gasly gaven meer dan een halve seconde toe. Sergio Perez kwam in zijn Red Bull niet verder dan een achtste positie op negen tienden van zijn teamgenoot.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"