Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2022

Verstappen worstelt opnieuw in crashrijke derde training GP Australië

Max Verstappen heeft in de derde vrije training voor de GP van Australië beslag gelegd op de zevende tijd. Hoewel hij worstelde met zijn auto geeft dat alsnog een vertekend beeld, want de sessie werd twee keer stilgelegd door crashes van beide Aston Martin-coureurs.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Aan het begin van die derde vrije training valt het op dat Red Bull haar coureurs atypisch vroeg naar buiten stuurt. Het maakt dat Sergio Perez en Max Verstappen al vroeg in de sessie beslag leggen op de eerste twee posities en wel op de medium banden. Daar komt verandering in als Ferrari zich op zachte banden op het asfalt meldt, met in zijn kielzog aan middenmoters, ook op de zachte banden.

Snel de kans om zich terug aan de kop te melden krijgt hij niet als Sebastian Vettel op hoge snelheid crasht en de rode vlag wordt uitgehangen. De Duitser blijft ongedeerd, maar zorgt dus wel voor oponthoud. Als daarna Verstappen de baan op gaat op zachte banden zien we een zeldzaam momentje. Verstappen spint in de langzaamste bocht van het circuit en geeft direct aan geen idee te hebben waarom hij spinde.

Uitslag Derde vrije training - Australië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Tweede Aston Martin crasht ook

Verstappen weet zich op de zachte banden uiteindelijk niet te verbeteren, ook niet in de slotminuten van de sessie. Want zelfs als hij nog een kwalificatierun had willen rijden, krijgt hij daar de kans niet voor als ook de tweede Aston Martin crasht. Lance Stroll stapt eveneens ongedeerd uit, maar met nog een paar minuten op de klok is de training voorbij.

Zo sluit Max Verstappen de training als zevende af, terwijl Lando Norris zich verrassend de snelste mag noemen. Charles Leclerc wordt tweede, Sergio Perez derde, gevolgd door de twee Spanjaarden Fernando Alonso en Carlos Sainz. Daniel Ricciardo maakt de top zes compleet, de top zes waarin de coureurs hun snelste tijden allemaal op zachte banden reden. Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell werden respectievelijk achtste en elfde.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Australië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden