Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zeer tevreden na dominante vertoning: "Een hele goede dag"

Max Verstappen kende een dominante vrijdag in Mexico. Liefst vier tienden was hij sneller dan Valtteri Bottas, terwijl rivaal Lewis Hamilton zelfs een halve seconde toe moest geven.

Na afloop van de vrije trainingen was Max Verstappen dan ook logischerwijs tevreden over zijn vliegende start in Mexico. Op het Autodromo Hermanos Rodriguez zegevierde de Red Bull-coureur al tweemaal en ook dit jaar is Verstappen de grote favoriet. "Het was een hele goede dag voor ons, waarin we er alles aan hebben gedaan om de juiste setup te vinden. In de eerste training was de baan nog erg vies, maar tijdens de tweede training ging het al een stuk beter." "We moeten nog wat dingen hier en daar veranderen, maar zijn goed onderweg. De auto voelt heel goed aan."

Verstappen wil niet te vroeg juichen

Een goede start is het halve werk, maar Verstappen weet dat hij er zaterdag tijdens de kwalificatie moet staan. In het verleden wist Red Bull uitstekend te kwalificeren, met zelfs een 1-2 in 2018 voor Daniel Ricciardo en Verstappen. Verstappen vertelt Sky Sports dat het team gaat kijken hoe de RB16B nog verbeterd kan worden voor aanvang van de kwalificatie. "Het gaat goed, maar we zijn natuurlijk nooit tevreden en blijven zoeken naar mogelijkheden om de auto te verbeteren. We moeten er natuurlijk zaterdag staan, maar het ziet er goed uit. We gaan nog verschillende zaken bekijken, maar hebben een goede start gemaakt."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin