Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zocht de absolute grens op in kwalificatie GP Oostenrijk

Max Verstappen moest het onderste uit de kan halen om de poleposition te veroveren tijdens de kwalificatie in Oostenrijk. De Nederlander ging in de slotfase tot het gaatje en nam naar eigen zeggen veel risico.

Verstappen pole Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Dat Max Verstappen de poleposition veroverde tijdens de kwalificatie voor de Oostenrijkse GP, was niet vanzelfsprekend. De Nederlander moest namelijk alles op alles zetten om die laatste duizendsten van een seconde uit zijn Red Bull-bolide te persen.

"Het was een lastige kwalificatie. Het lange wachten is nooit fijn", zo doelt hij op de dubbele rode vlag aan het einde van Q3. "Toen we de baan weer op gingen waren mijn eerste drie bochten niet best, dus ik wist dat de rest van de ronde perfect moest zijn om iets uit te kunnen richten."

Maar dat lukte hem, tot zijn opluchting. "Zeker de laatste sector was veel beter dan eerder in de kwalificatie, maar wel meer op het randje wat betreft de track limits. Het was mooi, het zat namelijk dicht op elkaar en ik wist dat dat het geval zou gaan zijn, maar het is altijd mooi om net voor te liggen."

Het was ook te merken aan de sectortijden van Verstappen. Alhoewel hij in zijn laatste ronde in de eerste twee sectoren nipt langzamer was dan eerst, maakte hij dat in S3 ruimschoots goed. Hij was namelijk ruim 0,2 seconde sneller dan daarvoor.

Check hieronder de twee rondetijden met sectoren van Verstappen in Q3. Artikel gaat daaronder verder.

Verstappen sectortijden in Q3

Poging S1 S2 S3 Rondetijd
1 16,421 28,903 19,768 1.05,092
2 16,478 (+0,057) 28,959 (+ 0,056) 19,547 (- 0,221) 1.04,984

Verstappen verwacht sterk te zijn in de race

Verstappen heeft weliswaar de poleposition voor de statistieken, maar de eerste startplek voor de race op zondag wordt verdiend tijdens de sprintrace op zaterdag. De Limburger heeft goede hoop, maar weet dat het heel spannend kan gaan worden.

"Het is al het hele jaar zo in de strijd met Ferrari. Soms liggen zij voor, soms wij. Het is een sprintrace, maar ik denk dat de auto goed zal zijn in de race, want normaal gezien is de kwalificatie ons zwakke punt. Daarom hoop ik dat we op zaterdag weer heel competitief zullen zijn tijdens de sprintrace", aldus Verstappen, die geniet van alle Nederlanders op de tribunes.

"Mijn fans zorgen voor een glimlach op mijn gezicht als ik zie hoe gek ze worden als ik het circuit op kom. Ik hoop dat ze er van genieten, ook buiten het circuit, en over het algemeen hoop ik gewoon dat we een geweldig weekend tegemoet gaan", glundert hij.

Ook interessant:

De Red Bull Ring onder de loep, Giedo van der Garde over de kansen van de coureurs en Verstappen met het ultieme doel op het thuiscircuit van zijn team: in onderstaande video zie je alles wat jij moet weten voor het Grand Prix-weekend in Oostenrijk! Daarnaast maak je kans op GP-tickets...

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje