Waarom rijdt Max Verstappen met nummer 33?

04 jun. 2017 10:05 Redactie

Max Verstappen wilde eigenlijk een ander nummer


Het startnummer van een Formule 1 coureur is een van de herkenningspunten. In de MotoGP was het al decennia lang een gegeven dat coureurs zelf hun nummers kozen. In de Formule 1 is dat iets van de laatste jaren. Max Verstappen rijdt met nummer 33, maar waarom?

De fans die al wat langer Formule 1 volgen kennen de wisselende startnummers nog wel. De wereldkampioen mocht rijden met het nummer een voor zijn team, waardoor de nummers een en twee voor dat team waren. De beste teams hadden de beschikking over de laagste startnummers. Een hoog startnummer was destijds een slecht teken, want dan reed je bij teams als Minardi of Forti.

Inmiddels is dat verleden tijd en hebben de coureurs allemaal een vast nummer. Lewis Hamilton herkennen de fans aan nummer 44 en Sebastian Vettel aan het nummer 5. Max Verstappen koos voor het nummer 33, maar waarom?

"Ik wilde eigenlijk het nummer 3, maar dat was al bezet. Daniel Ricciardo rijdt daarmee, toen besloot ik te kiezen voor het nummer 33 voor dubbel geluk."

De E's in de achternaam van de coureur zien we in veel uitingen van fans vervangen worden door het cijfer 3.

Het nummer 33 was hem niet vreemd getuige deze foto waarin Max zijn zus rondrijdt in een elektrische auto.

https://twitter.com/Max33Verstappen/status/543446709305901056

Foto: Philip Platzer/Red Bull Content Pool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen