Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2020

Wie stopt het dominante Mercedes op Silverstone?

Silverstone is de komende twee weken het decor voor de vierde en vijfde race van het jaar. De grote favoriet is Mercedes, maar Red Bull neemt nieuw wapentuig mee naar het zuiden van Groot-Brittannië. Of dat genoeg is om iets uit te richten, moet blijken.

Bottas Hamilton Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Komend weekend strijkt het Formule 1-circus neer op de bakermat van de Formule 1. Op het oude vliegveld werd in 1950 de eerste Formule 1 Grand Prix ooit verreden. Door de decennia heen is het circuit een aantal keren flink onder handen genomen tot het 5.891 meter lange circuit dat het nu is. Een circuit dat geschikt is voor Red Bull? Op papier misschien niet.

Het circuit kenmerkt zich namelijk door een mix van langzame, medium- en hogesnelheidsbochten. De beroemde bochtennamen doen bij menigeen direct een belletje rinkelen. Wat te denken van Maggots and Beckets, Chapel, Stowe Corner en Copse Corner. Zelfs de rechte stukken dragen iconische namen als Hangar Straight en Wellington Straight.

De laatste overwinning van het team uit het nabijgelegen Milton Keynes stamt uit 2012. Sindsdien zijn alle races op één na gewonnen door Mercedes, vijf keer was het Lewis Hamilton die de trofee voor de overwinning namens Mercedes omhoog hield. Dat hij de grote favoriet is voor de overwinning is een understatement, zeker gezien de uitstekende vorm die Mercedes aan de dag legde in de eerste drie races van 2020.

Als Red Bull echter ergens kan verrassen, dan is het wel op Silverstone, aangezien niemand het daar aan ziet komen. Het roemruchte circuit mag een écht Mercedes-circuit genoemd worden. Motorvermogen en een goed aerodynamisch pakket gaan hand in hand en laat de bolides van Duits-Britse makelij nu al jaren allround de sterksten zijn. Mocht Mercedes dus het bestaande gat handhaven of zelfs uitbreiden, dan wordt 2020 een lastig verhaal, te meer omdat we over een week nog eens Silverstone aandoen.

Max Verstappen heeft echter iets om zich aan vast te klampen komend weekend. Red Bull komt met aerodynamische updates die de balansproblemen van de afgelopen races op moeten lossen. Of dat genoeg is om de achterstand op Mercedes, die geschat wordt op zo'n vier tienden per ronde, te dichten, zal moeten blijken. Niet alleen moet Red Bull met een goed chassis het sterke ontwerp van Mercedes evenaren, het moet ook een tekort aan pk's van de Honda-motor compenseren.

Overigens is Red Bull niet het enige team dat updates meebrengt naar Silverstone. Ook McLaren en Renault gaven te verstaan het nodige aan nieuwe onderdelen te introduceren in de strijd om de beste plaatsen in de voorhoede van het middenveld. Die teams zullen de pijlen op Racing Point willen richten, maar een typisch Mercedes-circuit mag je vandaag de dag misschien ook wel een typisch Racing Point-circuit noemen.

Als we Tom Coronel mogen geloven, is dat team Red Bull zelfs al voorbij gestreefd, iets wat op Silverstone dan goed zichtbaar zou moeten worden. Met name Alexander Albon moet de roze bolides vrezen, maar ook aan de matige vorm van Albon wordt gewerkt. Red Bull heeft de voormalig engineer van Daniel Ricciardo naar voren geschoven om de nodige tienden van de rondetijden van Verstappens teamgenoot te schaven.

Van Ferrari hoeven we normaal gesproken niets te verwachten. Om dezelfde reden als waarom Mercedes er goed gaat - een goed totaalpakket - zal Ferrari het er moeilijk hebben. Men heeft in Maranello sowieso de knoop doorgehakt en besloten de focus volledig te verleggen naar volgend jaar en de jaren erna. Een fikse aderlating voor Charles Leclerc en de afzwaaiende Sebastian Vettel, de laatste man die in 2018 de Mercedes-dominantie op Silverstone wist te doorbreken.

Een handige tip voor de vakantiegangers onder ons: met een VPN kan je je internetverkeer omleiden via een ander land naar keuze. Zo kan je toegang krijgen tot formule 1 streams van over de hele wereld. Check deze uitgebreide informatiegids voor meer informatie.

Wil je niks van de actie missen komend weekend, dan doe je er goed aan ons onderstaande tijdschema te checken.

Tijdschema Grand Prix van Groot-Brittannië 2020

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 31 juli 12:00 - 13:30 uur
Tweede vrije training Vrijdag 31 juli 16:00 - 17:30 uur
Derde vrije training Zaterdag 1 augustus 12:00 - 13:00 uur
Kwalificatie Zaterdag 1 augustus 15:00 - 16:00 uur
Race Zondag 2 augustus 15:10 uur

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract