Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff verdedigt Hamilton na incident met Sargeant

Mercedes is gematigd tevreden na de eerste dag in Saoedi-Arabië. Volgens teambaas Toto Wolff hebben George Russell en Lewis Hamilton geen vertrouwen in de W15, maar werd de bolide wel sneller en sneller. De Oostenrijker springt ook op de bres voor Hamilton.

Hamilton Sargeant Saudi incident moment
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als je naar de tijdenlijst kijkt, zou je zeggen dat Mercedes een goede dag kende in Saoedi-Arabië. George Russell reed naar de tweede plaats in de tweede vrije training en was maar twee tienden langzamer dan Fernando Alonso. Toch zijn de Zilverpijlen nog niet heel optimistisch. Russell en Lewis Hamilton waren niet tevreden met het gedrag van de auto, vertelt Toto Wolff tegenover Sky Sport.

"Als je naar de coureurs luistert, hoor je dat de auto niet perfect is en dat ze balans- en stuiterproblemen hebben", stelt Wolff. "Ze hebben geen zelfvertrouwen, maar ik denk dat dat voor iedereen geldt op dit moment. Dat hoor je op de verschillende radio's. De auto wordt steeds sneller qua rondetijden en daarom moeten we goed nadenken wat we voor de kwalificatie doen."

Set-up

Vooral Hamilton was aan het klagen over de achterkant tijdens de tweede training. Wolff onderstreept dat Russell en Hamilton met verschillende set-ups reden. "We rijden met twee totaal verschillende set-ups en het is gebleken dat het bij Lewis totaal niet werkt. Dat gaan we veranderen richting de kwalificatie."

Maar waar komt dat stuiteren toch weer vandaan? "Men legt de auto weer lager en lager en maakt hem stijver en stijver, omdat je dan snel bent. Het is het thema van de laatste jaren. Wie de auto laag bij de grond kan afstellen, is snel."

Hamilton kende geen vlekkeloze sessie. De Brit reed Logan Sargeant flink in de weg en kwam goed weg met een waarschuwing. Wolff denkt aan een communicatiefout. "Ik heb het moment gezien, maar ik weet niet of Lewis het bericht kreeg dat Sargeant eraan kwam. Het was in elk geval gevaarlijk en het had een flinke crash op kunnen leveren. Maar niemand doet dat expres en vooral Lewis niet." Overigens had Wolff daar gelijk in, want Hamilton kreeg slechts een waarschuwing en Mercedes een boete van 15.000 euro.

De Oostenrijker denkt dat er een spannende kwalificatie aan zit te komen. "Het is lastig te zeggen waar we staan. Ik denk dat acht auto's heel dicht bij elkaar zullen zitten. Er zit misschien opnieuw maar drie tienden tussen die posities."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China