Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Concurrentie kijkt verbaasd op van 'verrassend snelle' Honda-motor

Na afloop van de kwalificatie voor de Grote Prijs van Brazilië vraagt de concurrentie van Red Bull hardop af waar de snelheid van het Oostenrijkse team plots vandaan komt.

Vettel Verstappen Hamilton Brazilie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Gedurende kwalificatie voor de GP van Brazilië was Max Verstappen oppermachtig in zijn Red Bull-Honda. Tijdens de persconferentie die aansluitend plaatsvond, gaven Sebastian Vettel en Lewis Hamilton toe raar op te hebben gekeken van de vertoonde snelheid van hun Nederlandse rivaal. De Red Bull-coureur verloor namelijk minimaal terrein op de concurrentie in de eerste en derde sector van het Autodromo Jose Carlos Pace, die voornamelijk uit rechte stukken bestaan.

"Ze kunnen eigenlijk weinig progressie hebben geboekt sinds de vorige race, want Red Bull rijdt hier met dezelfde motor", zo stelt Vettel vast. "Vandaag waren Max en Alex net zo snel als wij op de rechte stukken, terwijl wij normaal sneller zijn tijdens de kwalificatiesessies. Ik heb geen idee waar hun snelheid vandaan komt, aangezien we vandaag niks anders deden dan voorheen", aldus Vettel.

De Duitser is niet de enige concurrent van Verstappen die vraagtekens zet bij de snelheid van de Red Bull-Honda. Ook zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die zich als derde kwalificeerde, claimt dat hij een sneller Red Bull ziet dan voorheen.

"Ze zijn het snelste in de tweede sector, dus dat geeft aan dat er qua downforce niks veranderd is. Het is wel overduidelijk dat Red Bull-Honda dit weekend meer vermogen heeft dan eerst het geval was, al heb ik geen idee waar die snelheid vandaan komt", aldus de Mercedes-coureur.

Volgens Verstappen valt het allemaal wel mee: "Ik was niet de snelste in de laatste sector, maar wel in de tweede, waar de meeste bochten zijn. Het hele jaar hebben we zowel qua chassis als qua motor goede stappen gezet. We hebben gewoon goed werk verricht dit seizoen", aldus de Red Bull-coureur.

Optimaal voorbereid beginnen aan de Grand Prix van Brazilië? Luister dan naar de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin Jeroen van Inkel samen met Tim Coronel en Tom Coronel vooruitblikken op de GP in Sao Paolo.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Brazilië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen