Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

Dit team boekte de meeste progressie in 2021: "Zitten dicht op het vuur"

Alfa Romeo pakte dit seizoen nog maar twee punten, maar toch is het team zeer tevreden over de vooruitgang dat men heeft geboekt ten opzichte van 2020. Dat laat de F1-teambaas van Alfa Romeo, Frederic Vasseur weten.

Giovinazzi Baku
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

In een interview met onder andere RacingNews365 laat Frederic Vasseur weten dat zijn team, Alfa Romeo dit jaar de grootste vooruitgang van alle teams op de F1-grid heeft geboekt. "Zowel tijdens de kwalificatie-sessies als tijdens de races hebben we duidelijk laten zien dat we een grote stap voorwaarts hebben gemaakt. Het gat in zowel de kwalificatie als de race met de snelste coureur is namelijk een stuk kleiner geworden, dat laten de statistieken duidelijk zien", aldus de enthousiaste Vasseur, die vooral optimistisch is gestemd over de grote van het gat dat men heeft goed gemaakt.

"We hebben meer dan een halve procent (ten opzichte van de totale rondetijd) vooruitgang geboekt en dat is extreem veel, zeker in een competitief veld zoals die nu staat in de Formule 1 bestaat. Dat terwijl we ons pakket nog altijd niet optimaal hebben benut en we dus nog zeker nog een stap vooruit kunnen maken gedurende het seizoen."

Dat zal ook nodig zijn voor het in Zwitserland gevestigde team, want voorlopig staan er nog slechts twee WK-punten op het scorebord. "Het team verdient veel meer credits dan wat het aantal punten doet geloven. We zijn ieder raceweekend in gevecht met teams als Alpine, Aston Martin en AlphaTauri. Stuk voor stuk teams die strijden om de vijfde plek in het constructeurskampioenschap."

"We eindigden dit seizoen al een aantal keer net buiten de punten, op plaats elf en twaalf. Een jaar eerder viel het balletje dan net wat anders en pakten we wel punten. We zitten nu echter dicht op het vuur en ik denk dat we binnenkort op eigen kracht de top tien in kunnen komen. Dan hebben we dus niet meer de hulp van andere nodig om de punten te pakken."

Onderstaand schema laat zien hoe de teams zich verhouden tot het nummer één team (Mercedes) ten opzichte van 2020. Acht teams zijn dichterbij gekomen aan Mercedes, enkel Aston Martin heeft flink veel terrein verloren.

Vooruitgang racepace F1-teams 2021 (volgens Alfa Romeo)

Team Vooruitgang in percentage
Alfa Romeo -0,68 %
McLaren -0,64 %
Ferrari -0,58 %
Alpine -0,54 %
Williams -0,48 %
Red Bull -0,44 %
AlphaTauri -0,39 %
Haas -0,28 %
Mercedes 0,00 %
Aston Martin +0,58 %

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lewis F1-fans wijzen zeer verrassende schuldige aan bij clash tussen Verstappen en Hamilton