Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2022

Dramatische start Verstappen, Mercedes verrast in eerste training GP Nederland

Voor Max Verstappen kon het weekend van de Formule 1 GP van Nederland nauwelijks slechter beginnen. Na tien minuten zat zijn sessie er op door versnellingsbakproblemen. Mercedes troefde Ferrari en McLaren af in de strijd om snelste ronde.

Verstappen Dutch GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het weekend van Max Verstappen begint dramatisch als hij na tien minuten zijn Red Bull RB18 rokend stil moet zetten. Herhalingen doen vermoeden dat een versnellingsbakprobleem hem parten speelt. Hij stapt uit op het moment dat hij op de harde banden de snelste tijd in handen heeft, maar naar mate de sessie vordert zakt hij logischerwijs verder terug. RacingNews365 zou later vernemen dat het inderdaad een versnellingsbakprobleem was en dat men de Nederlander uit voorzorg uit de auto hield.

Normaal gesproken zou je zeggen dat bij afwezigheid van Verstappen het vooraan tussen Ferrari en Sergio Perez gaat, maar het is Mercedes dat op zachte banden de tijdenlijst aanvoert met nog tien minuten te gaan. De Ferrari's van Carlos Sainz en Charles Leclerc staan daar respectievelijk vier en bijna zeven tienden achter, met de beide McLarens verrassend tussen hen in.

Uitslag Eerste vrije training - Nederland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Foutje van Schumacher

Perez staat er namens Red Bull alleen voor en zal zijn programma ongetwijfeld om hebben moeten gooien. Hij komt niet verder dan P7 en dat op bijna een seconde van snelste man George Russell.

Opvallende namen in de top tien en iets daarbuiten zijn die van Alexander Albon (P10) en Mick Schumacher (P11). Laatstgenoemde kreeg het nog wel voor elkaar om tijdens de code rood de baan op te rijden. Mogelijk krijgt dat nog een staartje.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi