Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

Dramatische tweede vrije training Verstappen, Russell de snelste in Miami

De tweede vrije training voor Max Verstappen kan weer heel snel vergeten te worden. Hij reed geen een volle ronde door allerlei problemen. Mercedes en Ferrari waren ondertussen snel.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Voor Max Verstappen begon de tweede vrije training voor de Grand Prix van Miami rustig, heel rustig. Hij kwam namelijk het eerste half uur niet in actie, nadat zijn Red Bull-team besloot om uit voorzorg zijn versnellingsbak te wisselen, nadat deze tijdens VT1 leed onder de hoge temperaturen in Florida.

In het eerste deel van de training zagen we iedereen op de medium banden de baan op gaan en een ronde of acht op het gele rubber rijden. Het waren de Ferrari-coureurs en Sergio Perez die het snelste waren in de beginfase.

Terwijl Sainz bovenaan het scorebord stond, ging het met nog ruim veertig minuten op de klok echter fout voor de Spanjaard. Hij verloor de controle over zijn bolide en parkeerde deze onhandig in de muur. Einde sessie voor hem en wederom een crash voor de Ferrari-coureur, al voor het derde weekend op rij.

Nieuwe problemen voor Verstappen

Red Bull werkte ondertussen met man en macht door aan de RB18 van Verstappen. Toen de bolide van Sainz achter het hek was getild kon Verstappen weer de baan op. Hij had nog dertig minuten om o zo belangrijke meters te maken.

Maar het was van een hele korte duur. Al tijdens zijn out lap waren er nieuwe problemen voor de regerend kampioen, wiens bolide niet goed kon sturen. Er ontstonden zelfs vlammen aan de achterkant van zijn bolide, waarna hij noodgedwongen weer terug naar de Red Bull-pitbox reed.

Uitslag Tweede vrije training - Miami

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Mercedes bovenaan

Zijn collega's, die op Valtteri Bottas (crash in VT1) en Carlos Sainz na wel allemaal hun ronden konden rijden, waren ondertussen massaal overgestapt naar het zachte rubber. Op die band liet Mercedes van zich horen en mengde zich van voren tussen het Ferrari- en Red Bull-geweld.

Russell was aan het einde van de sessie dan ook de snelste man, gevolgd door Leclerc en Perez. Hamilton sloot aan op P4, terwijl Verstappen nog steeds zonder een rondetijd in de pitbox stond. Die rondetijd zou er ook niet komen, want de problemen konden niet op tijd worden opgelost voor het einde van de sessie.

Met nog twaalf minuten op de klok viel de Williams-bolide van Nicholas Latifi stil. Opnieuw een rode vlag, waardoor er uiteindelijk nog een zevental minuten waren voor het einde van de tweede training. Die werden door de coureurs gebruikt voor een longrun op medium banden.

Slechts een paar ronden konden er worden gereden met veel brandstof aan boord. Sergio Perez leek de snelste man, gevolgd door Leclerc en Russell. Meldt Mercedes zich dit weekend weer vooraan?

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen