Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Exclusief - Villeneuve: "Red Bull perfect voor Max Verstappen”

In de afgelopen jaren leek het vaak alsof Jacques Villeneuve geen fan was van Max Verstappen. De Canadees liet zich meerdere malen negatief uit over de Nederlander, al zag Villeneuve dit zelf niet zo. In een exclusief interview met RacingNews365 geeft Villeneuve aan dat de Nederlander op dit moment ervaren genoeg is om te kunnen strijden om een wereldtitel.

Max Verstappen 2019
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

In het verleden liet de wereldkampioen van 1997 meerdere keren weten dat hij Max Verstappen te jong vond om te mogen rijden in de Formule 1. Toch begreep hij wel dat Max de kans bij Red Bull met beide handen aanpakte.

"Het mag duidelijk zijn dat als je de kans krijgt aangeboden om in de Formule 1 te rijden, je deze met beide handen aanpakt. Als jonge coureur weet je nooit wat een seizoen in de Formule 2-klasse je gaat brengen, dus je moet wel kiezen voor de Formule 1 wanneer je de optie hebt", begint Villeneuve zijn verhaal over Max Verstappen in een exclusief interview met RacingNews365.

"Max heeft daarnaast de juiste keuze gemaakt door voor Red Bull te kiezen. Dat team past uitstekend bij hem, doordat zij het team rond rond één coureur bouwen. Mocht hij voor een ander team hebben gereden, dan denk ik niet dat hij zolang de tijd zou hebben gekregen om zich te ontwikkelen. De ontwikkeling van de afgelopen jaren heeft Max echter goed gedaan, want laten we eerlijk zijn, hij is niet meer de coureur van drie jaar geleden."

"In de vorm waarin hij nu verkeerd zou hij met een goede wagen kunnen meestrijden om de titel. Die kans zal dit seizoen misschien nog niet voorbij komen, maar in de komende jaren denk ik dat hij er als persoon klaar voor is, aldus Villeneuve, die desgevraagd uitlegt hoe een coureur zich gedurende zijn carrière idealiter dient te ontwikkelen.

"Het gaat niet om mijn mening over Max, maar over de totale Formule 1. Coureurs die in de Formule 1 komen, moeten direct klaar zijn om te kunnen strijden. Dat betekent dat je in het voortraject al veel moet hebben geleerd. Zover als dat Verstappen nu is, zo had hij ervoor moeten staan toen hij zijn debuut ging maken in de F1. Echter kreeg hij de kans om al veel jonger en met veel minder ervaring in te stappen en ik kan begrijpen dat je die kans aangrijpt, omdat je het simpelweg niet kunt weigeren.”

“Vooral vader Jos heeft dat heel slim gespeeld. Hij heeft Red Bull duidelijk laten zien en denken dat Max heel belangrijk kan zijn voor het team. Dat heeft uiteindelijk goed uitgepakt en daardoor is het team nu compleet om Max heen gebouwd, dat zouden Max en Jos bij een ander team nooit voor elkaar hebben gekregen."

RacingNews365 is niet alleen de grootste Formule 1-website van Nederland, maar ook het snelst groeiende Formule 1-kanaal op YouTube!

Abonneer je vóór 7 april op ons YouTube-kanaal en maak nu kans op Red Bull caps en T-shirts. De winnaars worden op 8 april bekendgemaakt in onze F1-podcast.

Abonneer op ons Youtube kanaal en maak kans op toffe prijzen!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Verstappen Vettel gelooft niet in Red Bull-vertrek Verstappen: "Geen redenen voor"