Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Foutloze Verstappen met speels gemak vierde in GP Frankrijk

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Frankrijk als vierde afgesloten. De Red Bull-coureur kon niet vechten met Charles Leclerc voor de laatste podiumplaats en kende een eenzame race.

Verstappen frankrijk race1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vanaf een vierde positie begon Max Verstappen een de Franse Grand Prix. Bij de start wist de Red Bull-coureur geen posities te winnen, maar kwam wel direct onder druk te staan van de beide McLarens. Diverse aanvallen werden in de eerste ronde gepareerd, waarna Verstappen rustig weg kon lopen.

Bijkomend voordeel voor de Red Bull-coureur was dat de McLarens de Ferrari van Sebastian Vettel ophielden, waardoor er een mooi gat ontstond van ruim zes seconden, alvorens de Duitser voorbij was aan de oranje-blauwe bolides.

Voor de Nederlander was het een eenzame openingsfase, waarbij het gat naar Lecerc zo'n twee seconden bedroeg en het gat naar Vettel achter hem acht seconden. Qua pace ontliepen het drietal elkaar nauwelijks op de medium band.

Uitslag Race - Frankrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen verloor in de tweede helft van zijn stint wat terrein ten opzichte van Leclerc en zag Vettel naderen, wat het sein was om te wisselen naar de harde band. Dit voorbeeld werd gevolgd door Leclerc die een voorsprong van ruim vijf seconden verdedigde. Vettel koos ervoor om langer door te rijden en als laatste coureur zijn stop te maken in een poging om voor Verstappen op de baan te komen. Een poging die niet slaagde, want het gat bedroeg nog altijd vier seconden.

De eenzame race van de Red Bull-coureur kreeg ook na zijn stop een vervolg. Het gat naar Leclerc was continu ruim vijf seconden en achter hem wist Vettel het gat niet te dichten. Verstappen reed zijn Red Bull-Honda probleemloos naar de vierde plaats, een positie die hij voor de vijfde keer in acht race bekleedde.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"