Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2021

Hamilton troeft Verstappen nipt af tijdens kwalificatie op Silverstone

De eerste startplek voor de sprintkwalificatie is voor Lewis Hamilton, die Max Verstappen nipt heeft afgetroefd tijdens de kwalificatie op Silverstone.

Verstappen England
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de kwalificatie van dit bijzondere Grand Prix-weekend werd vrijdagavond de gridopstelling bepaald voor de sprintkwalificatie van zaterdag. Dat is een race van 100 kilometer, oftewel 17 ronden op Silverstone. Aan de hand van de uitslag daarvan zal de opstelling voor de Grand Prix op zondag worden bepaald. Tevens worden er op zaterdag punten uitgedeeld aan de top drie.

Tijdens de kwalificatie mochten op vrijdag louter de zachte banden worden gebruikt. De medium en harde banden bleven op stal tijdens de gehele kwalificatie. In Q1 werd duidelijk dat het wel eens een spannende sessie kon worden toen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de inleidende beschietingen aan elkaar gewaagd waren.

Beiden doken ze tijdens het eerste deel in de 1.26, als enige coureurs van het veld. Om precies te zijn klokten ze een 1.26,7. Keer op keer wisten alle coureurs in Q1 hun tijden te verbeteren, waardoor het een spannend slot was van het eerste deel van de kwalificatie. Uiteindelijk vielen de beide Haas-coureurs niet geheel onverwacht af, net als Nicholas Latifi. Ook Kimi Raikkonen en Yuki Tsunoda waren de klos.

In Q2 deden Hamilton en Verstappen er een schepje bovenop. Verstappen kwam uiteindelijk tot een 1.26,5, terwijl Lewis Hamilton een tiende van een seconde toe moest geven. In de tweede Q2-run liet Hamilton echter van zich horen. Hij snelde naar een 1.26,0: bijna een halve seconde sneller dan Verstappen. Valtteri Bottas en Sergio Perez wisten het tempo (nog) niet te volgen.

Lance Stroll, Antonio Giovinazzi, Esteban Ocon, Pierre Gasly en Fernando Alonso vonden hun waterloo in Q2, terwijl George Russell voor het Britse publiek schitterde en doorstootte naar het laatste, beslissende deel van de kwalificatie.

Verslag gaat hieronder verder
.

Uitslag Kwalificatie - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In Q3 begon elke coureur weer op nul. Verstappen dook achter Hamilton de baan op en probeerde in het kielzog van de Brit de poleposition te veroveren. Tijdens de eerste Q3-run werd de Nederlander echter afgetroefd door zijn Mercedes-rivaal. Een 1.26,3 voor Verstappen, tegenover een 1.26,1 voor Hamilton.

Max klaagde over onderstuur en over zijn banden, maar toch deed hij een laatste poging om de zevenvoudig kampioen van de poleposition af te houden. Het mocht echter niet baten. Hamilton veroverde de poleposition nipt ten koste van Verstappen, die de sprintkwalificatie op zaterdag vanaf de tweede plek zal starten achter zijn Britse rivaal.

Achter hen werden Valtteri Bottas, Charles Leclerc en Sergio Perez derde, vierde en vijfde.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training