Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Hamilton verwijst Verstappen naar P2 in eerste training GP Brazilië

Lewis Hamilton heeft de eerste vrije training voor de Grand Prix van Brazilië als snelste afgesloten. Max Verstappen sloot in de Red Bull aan op de tweede plaats.

Verstappen Tsunoda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Als om 16:30 uur Nederlandse tijd de eerste vrije training voor de Grand Prix van Brazilië van start gaat, staan zowel de beide Mercedessen als de beide Red Bulls op medium banden. Het eerste bescheiden tikje is voor het team van Max Verstappen, want de Nederlander trekt meteen een gaatje van een seconde naar Mercedes, met Sergio Perez daar keurig tussenin.

Tijdens de sessie komt dan het nieuws naar buiten dat Lewis Hamilton vijf plaatsen terug wordt gezet op de grid vanwege het wisselen naar een nieuwe verbrandingsmotor. Terwijl meerdere coureurs wat miezerregen rapporteren komt Hamilton fractioneel dichterbij tot acht tienden van een seconde, maar als Verstappen als eerste van de toppers zachte banden gaat halen, vergroot hij dat gat weer naar 1,6 seconden. Perez pareert wederom en sluit op zeven honderdsten van de Nederlander aan, óók op zachte banden.

Uitslag Eerste vrije training - Brazilië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Mercedes voorbij aan Red Bull

Op die zachte banden lijkt Mercedes iets beter uit de voeten te kunnen. Met zijn eerste run geeft Valtteri Bottas iets minder dan een halve seconde toe en dat weet je dat Hamilton dat ook moet kunnen rijden. Hij gaat iets sneller en sluit op drie tienden van Verstappen aan, nog altijd met Perez daar als buffer tussen.

Echter, als Bottas en Hamilton op datzelfde setje doorrijden, profiteert Bottas van een slipstream om in één klap dat gat te dichten, terwijl Hamilton op eigen kracht naar P1 springt. Red Bull heeft nog vijf minuten om te reageren, maar die zachte banden zijn dan al bijna tien ronden oud. In plaats daarvan is het Hamilton die nog eens sneller gaat en zodoende de eerste vrije training als snelste afsluit.

Afgaande op die eerste oefensessie kunnen we wellicht concluderen dat Ferrari andermaal het derde team is en dat Mick Schumacher het met P16 keurig doet. Noemenswaardige incidenten deden zich in het eerste trainingsuur niet voor.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Brazilië 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Brazilië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China