Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2022

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Formule 1 GP van Bahrein 2022?

Vandaag is de grote dag. In de kwalificatie krijgen we dan eindelijk te zien hoe de verhoudingen in de Formule 1 werkelijk liggen, zoals alle teams al weken steevast uitleggen. Maar hoe laat begint die kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein op deze 19 maart?

Norris Perez Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De lange Formule 1-winter is ten einde en de eerste Grand Prix van het jaar wordt morgen verreden. Maar voor het zover is, wordt het eerst nog bloedstollend spannend tijdens de kwalificatie. Dan zien we voor het eerst alle teams in actie zonder dat ze bewust iets achter houden voor de rest.

Dat betekent dat we een eerste échte indruk krijgen van welke teams er nu werkelijk goed voor staan en welke niet. Is Red Bull met Max Verstappen echt één van de topfavorieten? Die kwalificatie wil je natuurlijk niet missen.

Late middag in Nederland, vroege avond in Bahrein

Wie niks wil missen van de kwalificatie doet er goed aan even voor de klok van 16:00 uur de televisie aan te zetten. Op dat moment gaat Q1 van start, dik een uur later weten we normaal gesproken wie de eerste poleposition van het jaar voor zich opeist.

Vóór de kwalificatie wordt natuurlijk eerst nog de derde vrije training gereden. Die begint om 13:00 uur Nederlandse tijd. Bekijk het volledige tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein 2022 hieronder.

Tijdschema GP Bahrein

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 18 maart -
Tweede vrije training vrijdag 18 maart -
Derde vrije training zaterdag 19 maart -
Kwalificatie zaterdag 19 maart -
Race zondag 20 maart -

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China