Jos Verstappen

Jos Verstappen laatste F1 nieuws

Jos Verstappen was de eerste Nederlandse F1-coureur die de Formule 1 razend populair maakte in ons land. In de periode 1994 tot en met 2003 kwam de snelle Limburger in actie in de koningsklasse van de autosport.

In 1994 maakte Jos Verstappen zijn Formule 1 debuut voor het topteam van Benetton. Als teamgenoot van Michael Schumacher en met een matige voorbereiding kende hij een lastig jaar. De Benetton was moeilijk te besturen en Verstappen redelijke enthousiast. De combinatie resulteerde niet in de gewenste resultaten, maar in de nodige spins en crashes.

De wereld werd opgeschrikt door een grote pitsbrand tijdens de GP van Duitsland 1994. Het team van Benetton had een filter verwijderd uit de tankinstallatie en de bolide van Jos Verstappen stond in vuur en vlam. Twee weken later zag hij zijn arbeid en harde leerschool beloond worden met een derde plaats tijdens de GP van Hongarije. Een prestatie die hij ook in België evenaarde.

Na een seizoen bij Benetton werd Jos ondergebracht bij het achterhoedeteam van Simtek. Ondanks dat het team als snel failliet was liet de Nederlander zijn ware talent zien. Na een jaar in Arrows en een jaar in de achterhoede bij Tyrrel zat Jos zonder contract in 1998.

Halverwege het seizoen mocht hij Jan Magnussen vervangen bij Stewart, maar dat werd geen succes. Voor 1999 werd Verstappen gecontracteerd bij het nieuwe team van Honda, dat in 2000 deel wilde nemen aan de F1. Ondanks goede testresultaten trok Honda de stekker uit het project, waardoor een gouden kans voor de Nederlander verloren ging.

In 2000 zagen we Jos terug in de F1 bij het team van Arrows. Daar liet hij zien dat hij gegroeid was en met een snelle en aanvallende rijstijl was er altijd iets te beleven rondom de Nederlander. In 2001 begon Jos voor het eerst aan een tweede seizoen bij hetzelfde team.

Vlak voor aanvang van het seizoen 2002 werd Jos Verstappen door Arrows aan de kant gezet ondanks een getekend contract. De comeback kid keerde nog eenmaal terug in de F1 in een veel te trage Minardi in 2003.

Na zijn eigen carrière heeft Jos alles opzij gezet om zoonlief Max Verstappen klaar te stomen voor de Formule 1. Iets dat beslist gelukt is, want Max won op zijn 18e al zijn eerste F1 race.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen