Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2021

Mercedes slaat groot gat met Verstappen in eerste vrije training VS

Mercedes is ijzersterk begonnen aan het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten. In de eerste vrije training waren zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas ruim sneller dan Max Verstappen.

Verstappen Tsunoda USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool
Op vrijdagochtend in Austin, vrijdagavond in Nederland, gingen de twintig Formule 1-coureurs de baan op voor de eerste vrije training van de Grand Prix van de Verenigde Staten. De coureurs konden niet eens een enkele ronde rijden voordat de rode vlag al werd gezwaaid. De Alpine-bolide van Fernando Alonso viel namelijk al heel snel stil, ogenschijnlijk met versnellingsbakproblemen. Na een half uur keerde hij echter toch weer terug op het circuit.

Wie wel in actie kwamen in het eerste deel van de training waren Max Verstappen en Lewis Hamilton. Net als hun zeventien nog overgebleven coureurs gingen zij meteen de baan op zodra deze weer was vrijgegeven. Lewis Hamilton en de Nederlander zetten samen op het zachte, rood omringde rubber meteen de toon.

Hamilton was in het eerste half uur sneller dan Verstappen (1.36,3 om 1.36,9), maar de Nederlander dook al na vijf ronden op de zachte band naar binnen. Nadat er wat wijzigingen werden doorgevoerd aan de Red Bull-bolide van Max, dook hij met nog 25 minuten te gaan onder de op dat moment snelste tijd van Hamilton. De 1.36,0 was echter niet goed genoeg om Mercedes bang te maken.

Uitslag Eerste vrije training - Verenigde Staten

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het antwoord van de Brit en zijn teamgenoot Valtteri Bottas liet namelijk niet lang op zich wachten. Samen waren ze bijna een seconde sneller dan Verstappen. Als enige coureurs doken de Mercedes-mannen de 1.34 in, terwijl Verstappen in zijn laatste poging niet verder kwam dan een 1.35,8. Allemaal reden ze de hele training lang alleen op de zachtste banden, de C4-banden.

Achter de drie toppers was er een groot gat naar Charles Leclerc en Carlos Sainz, terwijl Perez een tijd reed die ongeveer even snel was als die van zijn teamgenoot. Deze werd echter geschrapt vanwege het overschrijden van de track limits. Op het eerste gezicht lijkt het dus duidelijk weer tussen Mercedes en Red Bull te zullen gaan.

In de slotseconden zagen we Perez nog een tik uitdelen aan een Haas-coureur en zagen we Kimi Raikkonen spinnen. Eerder stond ook Leclerc al even achterstevoren.

Representatieve longruns zagen we in de eerste vrije training niet, dus op dat vlak is het nog te vroeg om al voorzichtige conclusies te trekken.

Ook interessant:

Video: COTA, het circuit waarop Verstappen Hamilton pijn kan doen

COTA is een uiterst technisch circuit, waar een foutje zo is gemaakt. Race mee over het decor van de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training