Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2023

Mercedes verrast met 1-2 tijdens eerste vrije training GP Miami

Mercedes was verrassend genoeg het snelste team tijdens VT1 in Miami. In de slotseconden doken beide Mercedes-coureurs plots onder de tijden van de concurrenten.

Het was meteen druk op de baan zodra de eerste vrije training voor de Formule 1 GP van Miami begon. Links en rechts zocht iedereen naar grip en waren er problemen voor George Russell. Hij ging al snel weer terug naar de pitstraat, vanwege problemen met zijn stuur. Daar werd zijn stuurhuis vervangen. Hij was namelijk een nieuw item aan het testen, maar dat beviel niet.

Tegelijkertijd waren het Max Verstappen en Sergio Perez die op hun harde banden glibberden en gleden en meteen al momentjes kende, net als Nyck de Vries. Laatstgenoemde spinde zelfs, zo weinig grip was er op het nieuwe asfalt te vinden in de openingsfase.

Toen het stof na alle spinnetjes en uitstapjes was opgetrokken, zagen we de snelste rondetijden heel hard naar beneden gaan. Met happen van een seconde werden de coureurs sneller en sneller. "Het is echt hit and miss", riep Verstappen na een klein kwartiertje via de radio. "Een millimeter naast de racelijn en je hebt meteen geen grip meer."

Na twintig minuten was Verstappen de snelste man, op de harde banden. Hij was 0,7 seconde sneller dan Leclerc op dezelfde band, 0,7 seconde sneller dan Alonso op de medium band, 1,1 seconde sneller dan Hamilton op de medium band en 1,2 seconden sneller dan Perez op dezelfde band.

Check hieronder Verstappen glibberen in de openingsfase. Het verslag gaat daarna verder.

Crash Hulkenberg

Met nog ruim een half uur te gaan zagen we voor het eerst het rood omringde rubber: de zachte banden! Nico Hulkenberg was de eerste en had de smaak te pakken, want hij zette een 1.31,3 neer, terwijl Max Verstappen in eerste instantie 'slechts' 0,3 seconden sneller was: 1.31,0. De Nederlander kende echter wel hier en daar een momentje tijdens zijn ronde.

Verstappen probeerde het nog eens en ging een halve seconde sneller. Perez wist niet in de buurt te komen van Verstappen (+1,4), maar toen was het Hulkenberg die bij een nieuwe poging crashte. Het gevolg: een rode vlag.

Uitslag Eerste vrije training - Miami

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Snelle tijden

Een kleine tien minuutjes was er oponthoud, alvorens de coureurs weer werden losgelaten. Toen ging vrijwel iedereen op de zachte band naar buiten, dus gingen we als het goed is veel snelle tijden zien.

Verstappen zat niet stil en dook meteen 0,5 seconden onder zijn eerdere snelle tijd: 1.30,5. Charles Leclerc, vorige week nog de snelste man op de softs in de kwalificatie, kon op dat moment niet sneller gaan (+0,2), en werd gevolgd door Sainz (+0,4) en Alonso (+0,6). Perez kon na de rode vlag zijn tijd niet meer verbeteren P11).

En toen was daar in de slotseconden plots Mercedes! Zowel George Russell, die na lang onderhoud aan zijn bolide nog 15 minuten kon meetrainen, als Lewis Hamilton doken in hun eerste ronde op de zachte banden, want daar wachtten ze tot aan het laatste moment mee, onder de tijd van Verstappen, terwijl Leclerc ook nog net sneller ging dan Verstappen, die het met P4 moet doen. Hij was op dat moment bezig met een (korte) lange run.

Voor Nyck de Vries waren er problemen, waardoor hij het tweede deel van de training niet meer in actie kwam. Hij staat op P20, maar heeft als enige niet op de rode banden gereden.

Check hieronder de verrassende slotseconden!

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'